Четвер, 25 Кві 2024, 2:03 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Грудень » 4 » В Матроському НВК пройшов тиждень боротьби зі СНІДом
6:05 PM
В Матроському НВК пройшов тиждень боротьби зі СНІДом

В Матроському НВК з 30.11 по 04.12 пройшов тиждень боротьби зі СНІДом. Його метою було покращення рівня обізнаності молоді з причинами стрімкого поширення СНІДу, специфікою профілактики та лікування одного з найнебезпечніших захворювань сучасності.

1 грудня весь світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. В Матроському НВК проведено акцію до «Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу». Учні та вчителі закладу цілий день носили біля серця червону стрічку. Сьогодні для дітей нашого закладу червона стрічка символізує усвідомлення серйозності ВІЛ/СНІД,надію на те, що буде знайдено вакцину, солідарність із людьми, які живуть з ВІЛ, а також пам’ять про мільйони загиблих.

Як не прикро визнавати, проте для кожного з нас не секрет, що одна з найбільш актуальних та глобальних проблем людства – є саме така смертельно-небезпечна інфекційна хвороба як СНІД. Тому психологічною службою Матроського НВК було розроблено та проведено ряд профілактичних заходів.

Проведено діагностичну роботу з учнями закладу. Було використано анкети «Обізнанність про СНІд?»(9 клас), «Про Снід»(10-11класи), бліц-турнір «Що ви знаєте про СНІД?»(7-8 класи). Результати анкетування показали, що рівень обізнаності учнів  вище середнього, але багато з учнів не розуміють,що правда, а що міф.

З метою просвіти учнів  та профілактики захворювань на ВІЛ/СНІД ,соціальним педагогом Коваль О.С. проведено тренінгове заняття для учнів 8 класу «Життя у світі в якому живе ВІЛ» (автор Т.Кузміна).  Практичним психологом Андроновою Т.Б. продемонстровано відеофільми та презентації згідно тематики тижня.

Практичним психологом проведено інформаційну годину «ВІЛ/СНІД та його небезпека» з наймолодшими учнями закладу. Для того, щоб діти зрозуміли важливість цієї теми, інформація була подана згідно віку дітей. Учні прослухали казку про «ВІЛ/СНІД», відповіли на питання щодо змісту. Прослухали правила, яким треба слідувати, та в честь загиблих від страшної інфекції виклали  червону стрічку.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 494 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz