Вівторок, 16 Кві 2024, 9:18 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 14 » В Новонекрасівській ЗОШ урочисто пройшло свято Дня української писемності
0:40 AM
В Новонекрасівській ЗОШ урочисто пройшло свято Дня української писемності

З метою  підтримки рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем української мови, її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації, та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності в Новонекрасівській ЗОШ урочисто пройшло свято Дня української писемності та відкриття  І Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Це свято гуртує всіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе в рідному слові.
     Вчителі української мови та літератури Іващенко І.М. та Мітакі Л.М. відкрили свято виразним читанням віршів учнями, відеопрезентаціями «Мова рідна-слово рідне» (для учнів середніх класів), вікторина « У світі казок» (для учнів початкових класів), «Петро Яцик  – цікава особистість » (для учнів старших класів). Учні не просто переглядали презентації , а ще й поринули у світ української мови, показали свою ерудицію, кмітливість, знання народної творчості.
    Любов до рідної мови плекаємо з дитинства, - знати і поважати мову, культуру свого народу - честь і обов'язок кожного громадянина української держави. В.Сухомлинський писав – «Кожне слово рідної мови має своє обличчя. Як у квітки, у якої свій неповторний аромат і відтінок барви, – а цих відтінків кожна барва має тисячі».
   Отож, нехай квітка нашої мови ніколи не зів’яне, а буде жити, допоки живе нація.
     Плідно попрацювали наші учні  над конкурсними  завданнями І етапу конкурсу ім..Петра Яцика,  які були складені таким чином, щоб кожен учасник зумів показати свій високий  рівень володіння державної мови. Володіти українською мовою, знати її історію – це обов’язок кожного!   
     Цей конкурс є уроком, натхненням для дітей та дорослих: учителів, науковців, письменників, політиків у справі піднесення престижу української мови!
     Бібліотекарем школи Щербиною Ж.С. до  Дня української мови та писемності  було проведено в 1 класі бібліотечний урок "Мова наша солов'їна" та підготовлена  книжкова виставка  «В джерелах слова - душі криниця, а наша мова – як чарівниця».
       Також учні 9-11 класів разом з учителями   взяли участь у написанні диктанту національної єдності, який називався «Крила України».
       Завершилося свято  визначенням переможців.
       У понеділок  12 листопада на підсумковій лінійці урочисто   привітали переможців І  (шкільного)  етапу конкурсу і побажали успіхів у подальших змаганнях!                                    
                             Заступник директора з виховної роботи  Мітакі  Л.М.

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 403 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz