П`ятниця, 26 Кві 2024, 2:12 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Жовтень » 21 » В Озернянській школі пройшли заходи, присвячені Дню захисника України
4:10 PM
В Озернянській школі пройшли заходи, присвячені Дню захисника України

Мужність і відвага крізь покоління!

14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва ми відзначаємо День захисника України.

Ця дата символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у складі збройних сил СРСР та партизанських формувань захищали Батьківщину від фашистів та нинішніх хоробрих захисників України.

Саме тому День захисника України - 14 жовтня - покликаний стати святом усіх сучасних воїнів та ветеранів, днем вшанування всіх, хто упродовж століть обороняв українську землю.

Так в Озернянській школі були проведені наступні заходи військово- патріотичного виховання, присвячених Дню захисника України та Дню Українського козацтва:

  • Педагогом-організатором Севастіян А.П. було проведено конкурс пісень та віршів на воєнну тему між учнями 10-11 кл.
  • Вчителем історії Щука Є.К. було проведено урок на тему: «Славетні козаки». Козаки гідні слави і це довели учні 8-Б класу, які приготували багато цікавої інформації про таких відомих козаків, як: Іван Сірко, Іван Мазепа, Дмитро Вишневецький, Богдан Хмельницький, Пилип Орлик та інші. Також вони дізналися про видатні походи козаків, як вони передвігались. Учні працюючи в групах підготували доповідь про життя видатного гетьмана козаків Петра Сагайдачного.
  • Класним керівником 6-Г кл. було проведено виховну годину на тему: «Моя Батьківщина - одна-єдина ненька Україна. Герої моєї Батьківщини.» Мета цього уроку: розширювати знання учнів про Україну, виховувати почуття патріотизму, національної гідності, любові до рідного краю та ознайомити учнів з героями нашого часу. В ході уроку, вчитель показали фотографії героїв АТО та розповіла учням про деяких героїв АТО і їхню службу для того щоб ми жили в мирі, добрі та злагоді. Також учні виконували різні вправи на патріотичну тематику.
  • Вчителем історії Кильчик Д.П. було проведено урок- дискусію в 10 –Б кл. на тему: «Захисники українського народу». Мета уроку: формувати уявлення учнів про обов’язок, мужність, героїзм; викликати почуття захоплення і гордості подвигами українських людей, здійсненними в роки війни і в мирний час; показати роль самовиховання в формуванні моральної стійкості, мужності, почуття обов’язку і відповідальності перед Вітчизною; викликати в учнів прагнення виховувати в собі волю, цілеспрямованість, моральну красу. Протягом уроку учні згадали про героїчну історію нашої держави, згадали тих, хто не шкодуючи власного життя, захищали рідну землю: про козаків і визволителів українського народу, про українську повстанську армію, про теперішніх захисників на Сході України. Вчитель за допомогою мультимедійних слайдів допоміг учням перенестися у минулі тяжкі часи нашого народу та відчути героїзм, патріотизм нескореність українців. Діти зробили висновок того що нашій державі були потрібні захисники і зараз дуже потрібні і мабуть завжди будуть потрібні, а декілька хлопців розказали що мріють в майбутньому стати воїнами чи офіцерами.
  • Вчитель Гойчу Ф.П. на уроці Захисту Вітчизни в 10 – А кл. організував проведення військової підготовки майбутніх захисників України.
  • Баліка В.П. організувала екскурсію до музею школи для учнів 5-х кл. і показала учням військову амуніцію та чим воювали наші прадіди на війні, розказала їм цікаві факти про походження деяких експонатів музею.

 

Заступник директора Телеуця А.В.

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 367 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz