П`ятниця, 19 Кві 2024, 8:16 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 17 » В Першотравневській школі до Дня Українського козацтва проведена святкова загальношкільна лінійка «Слава козацька не помре, не поляже»
10:32 AM
В Першотравневській школі до Дня Українського козацтва проведена святкова загальношкільна лінійка «Слава козацька не помре, не поляже»

12 жовтня до Дня Українського козацтва була проведена святкова загальношкільна лінійка «Слава козацька не помре, не поляже». Представники шкільного учнівського самоврядування, а саме Кваша Ю.(10 кл.) та Паску В.(10 кл.) розповіли про історію виникнення козацтва, звичаї та традиції козаків, про смілих, мужніх захисників українського народу. Унгурян В.М., педагог-організатор школи, розповіла, що козаки вміли не тільки славно воювати, а після бою ще й співати і танцювати. Так після її слів на лінійці виступили танцювальний колектив «Барвінок» (кер. Павленко Є.О.) з танцем «Козацька відвага». Також дітей порадувала старша група вокального ансамблю «Домісолька» (кер. Шелкунов А.Г.) проспівавши українську народну пісню «Козацькому роду нема переводу».

До Дня Українського козацтва наша дружна шкільна родина приймала в своє коло юних козачат – учнів 1 класу.

Кошовий отаман козацького рою школи «Козацька воля» Лисенко О. (11 кл.) звернувся до маленьких хоробрих козачат, щоб були сміливими, безстрашними, чесними та сильними, як ми.

Козачата, учні 1 класу (кл.кер. Касьяненко Т.І.) розповіли вірші і пообіцяли жити в дружбі, злагоді, батьківщину шанувати, про добробут її дбати. Навіть клятву дали на вірністьБатьківщині, на совість вчитись, поперед батька в пекло не спішити, терпіння мати, своєї мови не цуратись і інших не зрікатись.

Козачки нашої школи: Кваша Ю.(10 кл.), Паску В.(10 кл.), Ганган А.(9 кл.), Ганган К.(9 кл.), Ганган І.(8 кл.), Унгурян Ю.(8 кл.) станцювали український танець.

І на завершення лінійки прозвучала пісня про Україну у виконанні молодшої групи вокального ансамблю «Домісолька» (кер. Шелкунов А.Г.). Директор школи Кіркова С.В. привітала всіх присутніх зі святом, а саме учнів 1 класу, які стали повноправними школярами-козачатами школи.

Педагог – організатор Унгурян В.М. звернулась до учнів зі словами:

Думи козацькі, діти, читайте,

Пісню козацьку не забувайте

Мужність плекайте в собі залюбки

І пам’ятайте, що ви – козаки!

Завжди цінуйте братерство і згоду,

Бо ви нащадки козацького роду.

Педагог-організатор Унгурян В.М.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 536 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz