Четвер, 25 Кві 2024, 11:08 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 4 » В Саф"янській школі проведено апробацію програми вихованості
4:38 PM
В Саф"янській школі проведено апробацію програми вихованості

Апробація програми в Сафянській школі

Виховання – це цілеспрямований розвиток кожної зростаючої людини як неповторної людської індивідуальності й особистості, а вихованість – вміння вести себе в суспільстві. Вона формується з раннього дитинства і обумовлена розвитком культури в суспільстві, соціальним середовищем, системами виховання в сім'ї, навчальному закладі та ін.

Рівень вихованості пов’язаний з внутрішнім світом особистості, його оточенням, цінностями, взаєминами, переживаннями, емоціями. Практичним психологом школи Бондаренко І.В. була створена програма тренінгових занять «Виховуємо особистість», яка мала на меті формування особистості, здатної виховувати й розвивати саму себе, особистості, що самовдосконалюється.

Програма проходила апробацію в І семестрі 2018-2019 навчального року, в 6 класі, і результатом занять мав стати рівень підвищення вихованості учнів.

Вправи програми забезпечили взаємодію всіх дітей класу, включили у взаємодію тих, спілкування з якими часто уникають, дали можливість для подолання повсякденних проблем підлітка. Учні у власній діяльності виховували самих себе. Під час занять активно працювали і після закінчення з нетерпінням чекали нової зустрічі. Найбільше сподобалися заняття з «Булінгу» (вправа «Лист у майбутнє»), «Добра і зла» (вправа «Дитячий будинок»), «Колективізму» ( вправа «Школа дружби»).

Проведені зустрічі мали пізнавальний та виховний зміст, що спрямовано на формування всебічно і гармонійно розвиненої особистості, роботу з внутрішнім світом та організацію міжособистісних відносин, викоріненню негативних навичок. І найголовніше, вони мали позитивний результат: істотно підвищились показники вихованості учнів та класу.

 

Практичний психолог Сафянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бондаренко І.В.

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 348 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz