П`ятниця, 29 Бер 2024, 4:09 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Вечір коротких книжкових побачень пройшов у Матроському НВК
10:43 AM
Вечір коротких книжкових побачень пройшов у Матроському НВК

17 лютого в Матроському навчально-виховному комплексі відбувся Вечір коротких книжкових побачень.

Ідея свята була запозичена у колег з Ізмаїльської центральної міської бібліотеки імені І.П.Котляревського, але реалізована у новому форматі. Вечір був присвячений Дню Святого Валентина.

У всі віки поети оспівували найчистіше і найсвятіше почуття, яке звеличувало людину і робило її найщасливішою. У всі віки створювались хвалебні гімни коханню, що стали прекрасними музичними шедеврами.

Кажуть, що про кохання сказано все, але не всіма. Поет, прозаїк, драматург чи навіть людина, зовсім не причетна до літератури, у житті обов'язково «пише» свою неповторну історію кохання.

Розпочався вечір з літературної подорожі до еллінських часів, які презентували учні 8 класу, підхопили естафету дев’ятикласники , які розповіли про літературу епохи класицизму, учні 10 класу представили епоху романтизму, а одинадцятикласники – епоху модернізму. Протягом вечора звучали рядки з настанов мудрого царя Соломона, роль якого виконав учень 8 класу Хмельниченко Владислав. Гості свята мали можливість переглянути театральну постановку уривків з п’єси Фонвізіна «Недоросток» у виконанні дев’ятикласників, насолодитися чарівними віршами про кохання. Старшокласники взяли участь у різноманітних конкурсах та вікторинах. Представники кожного літературного напрямку рекламували захоплюючі історії кохання, створені письменниками та поетами різних часів.

Напередодні свята було проведено анкетування щодо літературних вподобань старшокласників. Результати опитування виявили, що учениці 9 класу Караул Анастасії та учню 8 класу Павлову Максиму подобається перечитувати поезії Т.Г.Шевченка, в учениці 9 класу Бичкової Вероніки та учня 10 класу Драгоя Івана улюблена книга «Гаррі Поттер», а учениця 10 класу Замілацька Аліна та учень 9 класу Єфремов Євген понад усе полюбляють пригоди Шерлока Холмса. Пари, читацькі інтереси яких співпали, пригостили солодкими подарунками.

Талановиті учениці 9 класу Бурова Діана та Лапановська Анастасія порадували присутніх прекрасними піснями про кохання та підтримали романтичний настрій зустрічі.

За результатами літературних конкурсів перемогу отримали учні 11 класу. Завершився вечір приємними подарунками.

Ініціатором та організатором свята стала вчителька російської мови та зарубіжної літератури Стоянова Лариса Михайлівна. До підготовки та проведення зустрічі долучились педагог-організатор Капацина О.М., вчителька початкових класів Плотникова О.В., бібліотекар закладу Кольцова О.В., практичний психлолог Граніченко Л.А., завгосп Пушенко В.А., заступник директора Довбишенко О.М., класні керівники та батьки.

На вечорі коротких книжкових зустрічей ми хотіли б подарувати щось більше, ніж історії великого людського кохання. Хотілося б подарувати весь світ...

 

Кажімо більше ніжних слів

Знайомим, друзям і коханим.

Нехай комусь тепліше стане

Від зливи наших почуттів.

Нехай тих слів солодкий мед

Чиюсь загоїть рану,

Чи перший біль, чи то останній —

Коли б то знати наперед.

Кажімо більше ніжних слів,

Комусь всміхаймось ненароком.

То не життя наше коротке,

Короткі в нас слова черстві,

Кажімо більше ніжних слів.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 450 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz