Субота, 27 Кві 2024, 0:34 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 15 » Вечір пам"яті Тараса Григоровича Шевченка пройшов в Багатянській школі
10:53 AM
Вечір пам"яті Тараса Григоровича Шевченка пройшов в Багатянській школі

Вогонь поезії не згас

Кожного року на Україні у березні місяці проходять заходи, присвячені вшануванню пам’яті великого українського поета Т. Г. Шевченка.

Ось і цього року 9 березня у нашій школі було проведено учнями нашого класу вечір пам’яті Т.Г. Шевченка. Ми дуже старанно готувалися до цього свята : вивчали вірші, розігрували сценки, готували наглядний матеріал та виставку літератури.

Нарешті настало 9 березня. Ми прийшли до школи святково одягнені. Всі були збуджені, бо трохи хвилювалися. На наше свято ми запросили гостей. Після уроків всі учні школи зібралися у актовій залі.

Лунають акорди ліричної мелодії. Наша однокласниця Мирослава розпочала свято. Перед нами проходять картини життя самого поета та українців, про нелегке життя яких писав Тарас Григорович. Тут і важка доля рідних, і нестерпне життя кріпаків, і заклик Гонти до повстання. Вся розповідь супроводжувалась показом картин. Звучали мелодії пісень на слова Тараса Шевченка в яких виражається жаль і туга за рідним краєм, заклик до боротьби за краще життя. У наші дні на Чернечій горі під Каневом знайшов вічний спочинок невгамовний народолюб і правдошукач Тарас Шевченко .

Але, виявляється, про Тараса Григоровича Шевченка знають у всьому світі. Ось величний пам’ятник у Римі, Канаді, погруддя у Франції…У багатьох країнах світу знають та шанують поезію Великого Кобзаря.

Пролунала остання пісня «На високій дуже кручі». Але глядачі сиділи, немов зачаровані. Настільки глибоко запали у їхні серця полум’яні рядки Тараса Григоровича Шевченка. Наш Великий Кобзар навічно залишиться у серці кожного українця.

Підготовили :М.Генова,А. Лозовська - учениці 6 класа.

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 572 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz