П`ятниця, 19 Кві 2024, 11:38 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Грудень » 6 » Відбулася нарада з представниками управління Ізмаїльського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби
3:23 PM
Відбулася нарада з представниками управління Ізмаїльського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби

Однією з умов збереження та зміцнення здоров`я дитини, підвищення опору її організму до хвороб, і як наслідок успішності у навчанні є повноцінне, безпечне харчування.

 

4 грудня 2019 р. в залі засідань районної державної адміністрації відбулася нарада з представниками управління Ізмаїльського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області з питань безпечного харчування в закладах освіти. Були запрошені директори закладів загальної середньої освіти, а також кухарі, комірники, медсестри.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ізмаїльського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Ровенчак Світлана Володимирівна та головний спеціаліст відділу безпеки харчування продуктів та ветеринарної медицини Маслєнікова Анжеліка Вікторівна наголосили на те, що в Україні з 2017 року триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР (міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів). 20 вересня 2016 року набув чинності розділ VII Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», де зазначено, що у всіх операторів ринку харчових продуктів мають бути обов’язково впровадженні програми-передумови системи НАССР. Контроль за безпечністю харчування в закладах освіти, охорони здоров’я та соціального обслуговування буде здійснюватися за новими правилами.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

 

Світлана Володимирівна і Анжеліка Вікторівна звернули увагу на те, що всі заклади освіти, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, мають впровадити цю систему, а також всі харчоблоки обов`язково мають бути внесені у Державний реєстр потужностей операторів ринку.

З питань реєстрації харчоблоків необхідно звертатися за адресою: м. Ізмаїл, вул. Чехова, 2 та за телефоном 6-25-27.

 

Спеціалістами Держпродспоживслужби надано рекомендації, а також відповіді на поставлені питання щодо організації безпечного харчування в закладах освіти.

 

Головний спеціаліст відділу освіти І.В.Павленко

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 301 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz