П`ятниця, 19 Кві 2024, 6:42 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 16 » Відбулося чергове засідання районної творчої групи вчителів російської мови
5:14 PM
Відбулося чергове засідання районної творчої групи вчителів російської мови

        

Підготувати людину до активної й плідної життєдіяльності в інформаційному суспільстві – одне з головних завдань сучасного етапу  модернізації національної системи освіти. І виконати його неможливо без формування інформаційної культури учнів, модернізації змісту й технологій навчання, які б відповідали сучасним освітнім пріоритетам, диференціації навчально-виховного процесу для найповнішого розвитку здібностей особистості, задоволення її творчого потенціалу. Такі проблеми були розглянуті на черговому засіданні творчої групи вчителів російської мови і літератури, яке відбулося 15 квітня 2014 року в Матроському НВК.

 Ефективність застосування комп’ютерних технологій значною мірою залежить від рівня педагогічної майстерності вчителя, спеціально підготовленого до роботи з цією технологією, якості навчального матеріалу, ретельно відібраного й методично забезпеченого, відмітила у своєму виступі методист з навчальних дисциплін Ізмаїльського РМК Журавель М.І. Далі Майя Іванівна проаналізувала роботу творчої групи за три роки у формуванні інформаційної культури вчителів-словесників, що є важливим кроком у постійному вдосконаленні професійної майстерності.  Наголосила на тому, що оволодіння комп’ютерними технологіями не повинно бути самоціллю педагогів, а повинно сприяти оновленню змісту освіти, впровадженню дистанційного навчання з дітьми з обмеженими можливостями, тими учнями, які часто хворіють; упровадженню нових форм спілкування з  колегами району, області та районним методичним кабінетом  через електронну пошту; активніше включатися в роботу Інтернет-конференцій, форумів.

         Обговоривши результати проведеної роботи, керівник творчої групи Ракова К.С. запропонувала продовжити  діяльнісно-апробаційний (моделюючий) етап роботи творчої групи ще на один рік.

         Далі слухачам був запропонований виступ на тему «Развитие и саморазвитие личности ученика через использование ИКТ» вчительки російської мови Матроського НВК Стоянової Л.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 1218 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz