П`ятниця, 29 Бер 2024, 2:29 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 22 » ВІДБУЛОСЯ РАЙОННЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ´ЄДНАННЯ ШКІЛЬНИХ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ
1:39 PM
ВІДБУЛОСЯ РАЙОННЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ´ЄДНАННЯ ШКІЛЬНИХ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ

´21 листопада на базі Новонекрасівської школи відбулося районне методичне об’єднання практичних психологів з теми: «Міжособистісні стосунки та їх вплив на емоційне благополуччя підлітків».

Відкрила засідання методист, відповідальний за соціально-психологічну службу району Ліва  А.І., яка повідомила про впровадження відновних практик в освітньому процесі, зокрема у виховному, які надають можливість швидше та ефективніше будувати гармонійне творче середовище міжособистісного спілкування між учнями, учнями та батьками, учнями та педагогами, педагогами та адміністрацією навчального закладу. На даний час дуже актуальним є формування культури конструктивної поведінки в конфлікті, необхідність привчання дітей і підлітків до розуміння ролі права і правових знань в житті людини. Впровадження відновних практик відбувається , зокрема, шляхом створення шкільних служб порозуміння (ШСП), які працюють за програмою «Медіація однолітків». Мета програми залучення школярів, педагогічних та адміністративних колективів навчальних закладів України до активної участі у формуванні безпечного середовища у школах шляхом розвитку у них навичок вирішення конфліктів методом співробітництва. Медіація однолітків може стати достатньо результативним підходом до управління міжособистісними конфліктами в шкільному середовищі.

Практичний психолог Новонекрасівської школи  Слюсар Н.С. виступила з доповіддю  про актуальність виховання емоційної культури особистості, яка обумовлена підвищеним рівнем тривожності школярів  та проявляється у стресі, тривозі, агресії., що свідчить про необхідність вчити дітей толерантному відношенню один до одного, проводити заняття по розвитку  комунікативних навичок спілкування. Було проведено практичне заняття з учнями 6 класу «На шляху до взаєморозуміння»,мета якого розвиток навичок співробітництва, взаємопідтримки, взаєморозуміння в колективі, виховувати толерантність, емпатію, сформувати навички розв’язання конфліктних ситуацій , формування вмінь позитивно впливати на емоційний стан.

Ліва А.І., методист РМК, який відповідає за психологічну службу району  







Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 686 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz