П`ятниця, 26 Кві 2024, 9:46 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Серпень » 28 » Відбулося засідання підсумкової Колегії МОН
6:22 PM
Відбулося засідання підсумкової Колегії МОН
 
 
          
27 серпня  під головуванням Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника відбулося засідання підсумкової Колегії Міністерства освіти і науки України «Стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та впровадження державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти».
                 У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук, представники інших центральних та місцевих органів виконавчої влади (зокрема, Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим), керівники регіональних органів управління освітою, керівництво обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, методичних служб, директори загальноосвітніх навчальних закладів, а також представники засобів масової інформації.
             Під час заходу Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник поінформував учасників Колегії про стан підготовки навчальних закладів до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.
            «Почну традиційно, з фундаменту всієї освіти – дошкілля, яке є найважливішою сферою реалізації прав людини. До нього сьогодні прикута увага Президента України, Уряду, науковців, практиків, усіх громадян країни, – зазначив Дмитро Табачник. – Всього в Україні станом на 1 серпня 2013 року налічується 16 553 дошкільних навчальних закладів різних типів та форм власності. Кількість працюючих садків збільшилася на 1400, порівнюючи з початком 2010 року, – у цих закладах здобуватимуть дошкільну освіту близько 1,5 млн дітей. За словами Міністра освіти і науки, протягом останніх трьох років рівень охоплення дошкільною освітою збільшився з 53% до 93,5%. Водночас на сьогодні п’ятирічки мають можливість відвідувати ДНЗ майже стовідсотково – і це все враховуючи той факт, що, починаючи з 2010-го року кількість дітей у дитячих садках зросла майже на 227 тисяч.На цьому, як зазначив Дмитро Табачник, робота зі збільшення кількості ДНЗ не завершується, оскільки, відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича протягом 2013-2014 рр. необхідно додатково створити 100 тис. нових місць для дошкільнят.
          Також під час засідання Колегії Міністр освіти і науки поінформував про стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів. За словами Дмитра Табачника, станом на сьогодні завершено поточні ремонтні роботи; харчоблоків та спортзалів відремонтовано більше, ніж було заплановано – 4132 та 2918 відповідно. Також облаштовано 1674 теплих шкільних вбиралень. «Ця робота продовжується, і лише до кінця 2013 року названа цифра збільшиться до 2 тис., а повністю проблему буде вирішено вже в наступному році», – підкреслив Міністр освіти і науки.Згідно з графіком навчальні заклади готуються і до опалювального сезону. «Про це свідчать високі темпи проведення ремонтів систем опалення, котелень, завезенню твердого палива», – поінформував Дмитро Табачник. За словами Міністра, на сьогодні, зокрема, до шкіл завезено 65% потрібного палива, системи опалення відремонтовані на 99%, котельні – на 97%, відновлено 1238 (із 2180 запланованих) покрівель – це все також відповідає графікам. «Таким чином, можна зробити висновок, що підготовка загальноосвітніх навчальних закладів до роботи у новому навчальному році відбувається як ніколи відкрито, під пильною увагою преси, під неусипним оком контролюючих організацій», – підсумував Міністр освіти і науки.
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 698 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz