П`ятниця, 26 Кві 2024, 4:20 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Лютий » 24 » Проведено засідання районного методичного об’єднання вчителів біології
1:09 PM
Проведено засідання районного методичного об’єднання вчителів біології

19 лютого на базі Каланчацької ЗОШ було проведено засідання районного методичного об’єднання вчителів біології на тему «Використання можливостей інтерактивної дошки під час викладання біології».

Біологія є тією навчальною дисципліною, що забезпечує широке використання різноманітних методів і прийомів роботи з інформацією. Тому, оснащення кабінету біології комп’ютером, багатофункціональними пристроями, інтерактивною дошкою є необхідною вимогою сьогодення, оскільки дозволяє дуже швидко опрацьовувати інформацію, представити її у вигляді схем, діаграм, таблиць, визначити залежність між різними явищами, процесами, об’єктами, будовою та функціями.

Ефективною формою інтерактивного навчання, пов’язаною з електронними дидактичними засобами навчання є технологія використання інтерактивної дошки. Вчителем вищої категорії, старшим вчителем Фаніною Т.О. проведено урок в 9 класі з теми «Генетика статі. Успадкування, зчеплене зі статю». На семінарі були присутні вчителі біолоігї всіх шкіл району, які відзначили високий науково-методичний рівень проведення уроку. На уроці були використані наступні види освітньої діяльності: робота з текстом і зображеннями, демонстрація і нанесення заміток поверх тексту, створення за допомогою шаблонів і зображень завдань для занять, рішення задач та демонстрація презентації. Вдало був обрано тип уроку, продуманим і логічним був кожен його етап. Оптимально реалізувались дидактичні принципи навчання: науковість, доступність, системність. Раціонально поєднані форми, методи, прийоми та засоби навчальної роботи. Застосування сучасних активних форм навчання (робота в групах, індивідуальна робота, фронтальна) сприяла  розвитку творчих здібностей, створювала умови для самостійної роботи учнів, індивідуалізації та диференціації  їх навчання.

Вчителі, які працюють з мультимедійними засобами Дараган Г.Ф. (Кислицька ЗОШ), Белова М.О.(Саф'янська ЗОШ), Смирнова Н.Г.(Кам'янський НВК) поділились власним досвідом роботи та зазначили переваги роботи: вчитель може демонструвати за короткий проміжок часу процеси, які проходять мільйони років (еволюція живих організмів, розвиток життя на Землі), проникати в мікросвіт клітини, прискорювати процеси росту і розвитку тощо. Мультимедійний урок дає можливість комбінувати в одному уроці велику кількість різноманітних творчих завдань, створює оптимальні умови для ведення дискусії.

При підведенні підсумків семінару методист РМК Ніколаїця О.Д. зазначила, що використання мультимедійних технологій в ході викладання біології дає ряд переваг: зростає зацікавленість учнів навчальним матеріалом, покращується сприйняття інформації, динамічність подачі матеріалу, комбінування зорового і слухового сприйняття інформації, що приводить до поліпшення навчально-виховного процесу. Також методист зауважила, що в районі в кожній школі наявні мультимедійні засоби, які обовязково потрібно використовувати в роботі вчителів біології.

 

Матеріали семінару можна буде переглянути за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/18-2m5pGmJC7sSqfNLInkDRC6RIOgnCjG?usp=sharing

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 330 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz