Четвер, 25 Кві 2024, 9:03 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 6 » Відбулося засідання районного методичного об"єднання вчителів географії
3:52 PM
Відбулося засідання районного методичного об"єднання вчителів географії

Географія дивовижна наука, яка відкриває перед нами двері в безмежний, повний загадок, надзвичайно цікавий і захоплюючий світ – світ планети Земля!

4 березня 2019 року на базі Утконосівської ЗОШ  відбувся районний семінар вчителів географії на тему: "Формування предметних компетентностей – як метод поглиблення практичної спрямованості навчально-виховного процесу з географії".

Компетентнісний підхід в організації навчально – виховного процесу є одним із важливих напрямів розвитку освітніх процесів, формування особистості.

Основні предметні компетентності, які формуєтюся на уроках географії: уміння самостійно вирішувати конкретні проблеми і практично використовувати географічні знання, уміння та навички у практичній діяльності та повсякденному житті.

В ході семінару присутні вчителі відвідали відкритий урок з географії, який провела вчитель Кулава Маріанна Петрівна у 6Б класі на тему: «Гідросфера. Світовий океан та його частини. Практична робота №6 «Позначення на контурній карті назв океанів, морів, проток, заток, островів, півостровів».  Метою уроку було ознайомити учнів з поняттям «Світовий океан»  - найбільшої частини гідросфери; дати уявлення про складові частини Світового океану; продовжити формування вмінь і навичок роботи з картами атласу та контурною картою; розвивати науковий світогляд, засвоювати основні положення теми, розвивати допитливість, удосконалювати навички самостійної навчально-пізнавальної діяльності, уміння працювати в колективі та вдосконалювати вміння і навички учнів працювати з джерелами географічних знань; виховувати любов до природи, відповідальність за збереження її унікальності, вміння спілкуватися.

Під час уроку вчитель використала наступні прийоми роботи: «Хвилинка цікавинка!», «Асоціація» , «Прес конференція», «Знайди зайве слово» «Пошук інформації», «Картографічна лабороторія» «Визнач географічні назви».

На занятті були застосовані як традиційні форми роботи так і нові технології навчання: роботи в групах, елементи випереджуючого навчання,  вирішення проблемних ситуацій, ігрові форми роботи. Саме це спрямовує творчий, емоційний потенціал школярів на самовдосконалення, сприяє їхньому самоствердженню.

Учасники семінару переглянули презентацію «Формування життєвих та предметних компетентностей на уроках географії», яку підготувала методист РМК Ніколаїця О.Д. Також керівник РМО вчителів географії Мельніченко В.П. (Суворовська ЗОШ) провела тренінг «Побудова структури уроку географії з розділу «Гідросфера».

Вчитель географії І категорії, старший вчитель Мустипан Н.Д. (Першотравневська ЗОШ) провела майстер – клас «Використання інтерактивних методів навчання».

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 326 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz