П`ятниця, 26 Кві 2024, 12:49 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 9 » Відбулося засідання РМО вчителів четвертих класів на базі Кирничанської ЗОШ
3:49 PM
Відбулося засідання РМО вчителів четвертих класів на базі Кирничанської ЗОШ

28 лютого 2017 року на базі Кирничанської ЗОШ відбулось засідання районного методичного об'єднання вчителів четвертих класів за темою «Використання інтерактивних технологій на уроках у початковій школі з метою розвитку творчої особистості». Вчителі району відвідали узагальнюючий урок з природознавства «По якому материку ти мрієш помандрувати?», який провела вчителька Приснак Юлія Іванівна. За формою це був урок-навчальний проект. Завдання проекту було зібрати інформацію про всі материки Землі і презентувати її по означеному плану. До уваги присутніх було представлено шість проектів, а саме: «Євразія – материк-велетень», «Африка – найспекотливий материк на планеті», «Північна Америка – дивовижний континент», «Південна Америка – унікальний материк», «Австралія – країна навпаки», «Антарктида – материк рекордів». На уроці учні продемонстрували захопленість предметом, добрі знання карти, велику відповідальність за результати, уміння працювати в групах, користуватися різними джерелами інформації,. Кожна група оформила матеріал і представила готовий продукт: плакат - фотоколаж, мультимедійну презентацію, інформаційну шкатулку, книжку, пазли, книжку-розкладачку.

Задача сучасної школи – підготувати дитину до життя, навчити його користуватися набутими знаннями. Тому вчителька вміло впроваджує у практиці роботи нові освітні технології, інтерактивні методи і прийоми, направляє діяльність учнів на кожному уроці, вчить їх самостійно навчатися, не розгубитися у великому інформаційному просторі. Учені дуже схожі на свого вчителя – творчо підходять до кожної справи, все робити з любов’ю. Кожна група виготувала виріб тварини, яка проживає на материку, за різними техніками: аплікація, рухома іграшка, малюнок на склі.

Урок проведено на високому методичному рівні, із дотриманням сучасних вимог, сприяв підвищенню мотивації для отримання знань та особистої впевненості у кожного учасника проекту.

Методист відділу освіти Ізмаїльської райдержадміністрації Раділова Світлана Семенівна представила до уваги вчителів презентацію за темою семінару. Вона підкреслила, що інтерактивне навчання - це спеціальна форма організації пізнавальної діяльності, яка має конкретну, передбачувану мету – створити комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність, інтелектуальну спроможність. Суть інтерактивного навчання у тому, що навчальний процес відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх учнів. Це співнавчання, взаємонавчання, де і учень і вчитель є рівноправними, рівнозначними суб’єктами навчання, розуміють, що вони роблять, рефлектують з приводу того, що вони знають, вміють і здійснюють. Під час інтерактивного навчання учні вчаться бути демократичними, спілкуватися з іншими людьми, критично мислити, приймати продумані рішення.

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 513 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz