П`ятниця, 29 Бер 2024, 4:00 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 3 » Відбулося засідання РМО вчителів української мови та літератури
10:20 AM
Відбулося засідання РМО вчителів української мови та літератури

                       «Можна все на світі вибирати, сину,                                           Вибрати не можна тільки Батьківщину…»

(В.Симоненко)

26 лютого 2018 року в Матроському НВК відбулося засідання РМО вчителів української мови та літератури з теми: «Національно-патріотичне виховання учнів на уроках української мови та літератури».

Метою базової загальної середньої освіти є розвиток і соціалізація особистості учнів, формування в них національної самосвідомості, культури, світоглядних орієнтирів, навичок практичного використання досвіду, здобутого за допомогою читання, усвідомлення важливості читання як чинника власного становлення й соціалізації, екологічного мислення й поведінки, творчих здібностей, дослідницьких і життєзабезпечувальних навичок, здатності до саморозвитку й самонавчання в умовах глобальних змін і викликів. Випускник основної школи – це патріот України, який знає її історію; носій української культури, який поважає культуру інших народів; компетентний мовець, який вільно спілкується державною мовою, володіє однією чи кількома іноземними мовами, має бажання і здатність до самоосвіти, виявляє активність і відповідальність у громадському й особистому житті, здатний до підприємливості й ініціативності, має уявлення про світобудову, бережно ставиться до природи, безпечно й доцільно використовує досягнення науки і техніки, дотримується здорового способу життя.

Важливим аспектом формування національно самосвідомої особистості є виховання поваги та любові до державної мови. Володіння українською мовою та послуговування нею повинно стати пріоритетними у роботі з дітьми. Рідна мова – найважливіший засіб патріотичного виховання. Вона була і є важливою сферою впливу на національну свідомість молоді, ідентифікаційним кодом нації. Метою навчання української літератури є виховання національно свідомого громадянина України, формування й утвердження гуманістичного світогляду особистості, національних і загальнолюдських цінностей.

У рамках семінару вчитель української мови та літератури Матроського НВК Маковейченко Світлана Андріївна виступила з доповіддю «Національно-патріотичне виховання на уроках української мови та літератури», ознайомила присутніх з особливостями організації та шляхами реалізації національно-патріотичного виховання.

Вчитель українського мови та літератури Матроського навчального закладу Агафонова Тетяна Георгіївна показала відкритий урок-спостереження (критичного мислення) з української літератури у 10 класі «Новела В.Стефаника «Камінний хрест» - психологічне розкриття теми еміграції. Ідея нерозривної єдності Івана Дідуха з рідною землею», який наскрізно був пройнятий почуттям патріотизму , терпіння, терпимості й співчуття, вселяв у душі присутніх віру у краще майбутнє держави, прагнення до самовдосконалення.

Вчителі району мали змогу оцінити майстерність вчителів Матроського НВК у викладанні української літератури та поділитися досвідом щодо організації національно-патріотичного виховання на власних уроках. А вчитель Кам'янського НВК Саказли Тетяна Миколаївна навіть запропонувала увазі колег та присутніх десятикласників власну поезію, складену під враженням від перегляду уроку.

Підсумок семінару підвела методист РМК Нікольчєва Л.Ф., яка підкреслила, що в основу системи патріотичного виховання на уроках української мови та літератури потрібно покласти правдиве слово про свій народ, його споконвічне прагнення розбудовувати Українську державу. Творчі зусилля кожного вчителя мають бути спрямовані на те, щоб підвищити виховний рівень сучасного уроку та його творчий потенціал, створити оптимальні можливості для розвитку самостійного творчого мислення учнів, активізації їхньої пізнавальної діяльності, формування патріотичних почуттів під час вивчення літератури.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 543 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz