Четвер, 18 Кві 2024, 10:34 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 19 » Відбувся обласний семінар-практикум для керівників РМО, вчителів російської мови та літератури
6:36 PM
Відбувся обласний семінар-практикум для керівників РМО, вчителів російської мови та літератури

12 жовтня на базі Ларжанського навчально-виховного комплексу та Новонекрасівської загальноосвітньої школи відбувся обласний семінар-практикум для керівників РМО, вчителів російської мови та літератури на тему: «Формування комунікативної компетентності учнів в умовах плюролінгвального середовища як засіб реалізації нових освітніх стандартів».

Мовна ситуація в Ізмаїльському районі робить досить актуальною проблему викладання російської мови в умовах білінгвізму та багатомовності. Сучасний вчитель має спрямувати викладання російської мови на формування гуманістичного світогляду, духовного світу особистості, її моральних та естетичних цінностей; розширення культурно-пізнавальних інтересів учнів, виховання в них поваги до традицій своего народу, толерантного відношення до культурної спадщини інших народів. Тому вчителі району відгукнулись на пропозицію завідувачки науково-методичної лабораторії мов та літератур національних меншин ООІУВ Риби О.В. та поділились досвідом роботи щодо формування комунікативної компетентності учнів з урахуванням національного складу учнів та в умовах багатомовності.

Адміністрація Ларжанського НВК та Новонекрасівської ЗОШ радо зустрічали гостей, створили чудовий настрій, продемонстрували щиру гостинність та культурну своєрідність народів Бессарабії.

Відкрила семінар завідувачка методичного кабінету відділу освіти ІРДА, Кір`як М.Д. та методист відділу освіти Бондарчук Е.К., які презентували освітню галузь Ізмаїльського району. Керівник РМО вчителів російської мови та літератури Стоянова Л.М., познайомила учасників семінару з напрямками діяльності вчителів-словесників району, продемонструвала результативність позакласної роботи вчителів російської мови та літератури в обласних конкурсах та фестивалях, поділилась досвідом роботи по формуванню соціокультурної компетенції учнів через науково-дослідницьку діяльність, висвітлила результати дослідження впливу мовної ситуації в селі Матроска на рівень знань учнів з російської мови. Вчитель-методист Суворовської ЗОШ Ракова К.С. презентувала збірку лексико-граматичних вправ для 8 класу з теми «Синтаксис. Словосполучення», яку вдало застосовує для формування комунікативної компетентності учнів в умовах багатомовності.

Учасники семінару мали можливість відвідати урок російської мови в 6 класі Ларжанського НВК, на якому вчитель вищої категорії Ларжанського НВК Димитрієва І.А. продемонструвала можливості використання етнографічного матеріалу, врахування національного складу учнів для успішної реалізації мети уроку та вимог навчальної програми з урахуванням нових освітніх стандартів.

Одним з важливих завдань, яке стоїть перед сучасною освітою, являється виховання особистості, яка здатна до міжкультурного діалогу. Гострі проблеми виховання диктують необхідність підвищення ефективності виховної роботи в системі освіти. Старший вчитель російської мови та літератури Новонекрасівської ЗОШ Лупу Г.Д. поділилась досвідом роботи щодо реалізації діалогу культур в білінгвальній освіті через навчальні екскурсії.

Життєвий досвід поколінь підтверджує: які б методи навчання не відкривали, яке б обладнання до школи не привозили – головним і не змінним в школі був, є і буде вчитель. Тільки педагог, його компетентність, творчість, ініціатива здатні забезпечити виконання тих завдань, які стоять сьогодні перед освітянською галуззю.

Всі фото можна переглянути за посиланням: https://photos.app.goo.gl/n7k3VVvRqZNEK0aC2

Матеріали семінару доступні за посиланням: https://drive.google.com/open?id=0B0-7lLm_bh6HRFZwMXN4UUlYbG8

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 809 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz