Середа, 24 Кві 2024, 4:43 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Відбувся постійно діючий семінар молодих та малодосвідчених вчителів української мови та літератури
2:21 PM
Відбувся постійно діючий семінар молодих та малодосвідчених вчителів української мови та літератури

      З погляду сучасної української дидактики,

 оцінювання повинно ґрунтуватися  на позитивному принципі,

  що передусім передбачає врахування рівня досягнень учня,

            а не ступеня його невдач        

На базі Бросківської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшло чергове засідання постійно діючого семінару молодих та малодосвідчених вчителів української мови та літератури. На засідання була винесена одна із найскладніших тем «Технологічна культура планування роботи вчителя – словесника  по оцінюванню навчальних досягнень учнів».

Методист районного методичного кабінету Журавель М.І. у своєму виступі зазначила, що протягом навчального року вчителі проводять таку форму контролю, як тестування. Учителеві доцільно використовувати різноманітні тестові завдання під час проведення поточного й тематичного оцінювання, широко практикувати тестування не тільки як контрольну форму перевірки знань, умінь і навичок школярів, але і як продуктивний навчальний прийом, відпрацьовувати у школярів навички виконання тестових завдань різної форми й різного ступеня складності Як порівняно нова й сучасна освітня технологія тести активізують пізнавальну діяльність школярів, сприяють розвитку в них уміння концентруватися, робити правильний вибір. А найголовніше - саме за їхньою допомогою процес перевірки навчальних досягнень учнів забезпечує для кожного з учасників освітнього процесу реально рівні умови під час контролю результатів навчання.  У формі методичних рекомендацій нею була представлена технологія тематичного оцінювання. Закінчуючи свій виступ, вона наголосила на обов’язковому дотримуванні Критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів.

            Друга частина заняття була проведена у формі тренінгу та ділової гри «Методика проведення тематичних контрольних робіт з української мови та літератури» вчителями Бросківської ЗОШ І-ІІІ ст., спеціалістами вищої категорії Філіповою Наталею Вікторівною та Водзяновською Аллою Павлівною. Вчителі-майстри виявили високий професіоналізм, глибоке знання нормативних документів з означеної проблеми та представили учасникам семінару велику кількість навчальних посібників та зошитів тематичного оцінювання навчальних досягнень учнів.

              В ході заняття молоді спеціалісти-словесники поглибили свої знання про технологію тематичного оцінювання рівня знань учнів методом тестування як продуктивного контрольного прийому, розвивали вміння грамотно конструювати тестові завдання, розрізняти види  та форми  тестових завдань, розуміти переваги тестування над іншими видами контролю. Завершили свою роботу вчителі інтерактивною вправою «Аналізуй та узагальнюй», завданням якої було: у вигляді тез відтворити зміст проведеного заняття.

Матеріали семінару викладені в розділі сайту "На допомогу учителям", сторінка  - вчителям української мови і літератури

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 606 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz