Четвер, 28 Бер 2024, 11:38 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 28 » Відбувся районний проблемний семінар щодо вдосконалення моделі наступності між дошкільною та початковою ланкою освіти
3:14 PM
Відбувся районний проблемний семінар щодо вдосконалення моделі наступності між дошкільною та початковою ланкою освіти

Реформування системи загальної середньої освіти, визнання обов’язковості дошкільної освіти для дітей старшого дошкільно­го віку вимагають трансформації старих та пошуку нових підходів до розв’язання комплексних завдань, одним з яких є забезпечення наступності та перспективності між дошкільною та початковою ланками освіти. На  виконання районної Програми забезпечення наступності в роботі дошкільних  та загальноосвітніх навчальних закладів на 2013-2018 р.р. районним методичним кабінетом  запланована робота проблемного семінару щодо вдосконалення моделі  наступності між дошкільною та початковою ланкою освіти.

27 листопада на базі Багатянського ДНЗ "Теремок" та Багатянської школи відбулося перше засідання проблемного семінару  за темою «Створення системи психолого-педагогічної роботи по підготовці та адаптації до шкільного життя, як один з аспектів моделі наступності в роботі ДНЗ та ЗНЗ». В роботі семінару прийняли участь вчителі початкових класів та вихователі ДНЗ. Психолог Пінтійська Н.Г. презентувала  власний досвід щодо вивчення психолого-фізіологічних особливостей дітей 6-7-річного віку, ознайомила учасників з критеріями готовності дитини до шкільного життя, з результатами діагностики готовності та адаптації дітей до школи. Вихователь Ненкова А.Д. презентувала роботу ДНЗ «Теремок». На високому методичному рівні  провела практичне заняття вихователь старшої групи Кірова Д.А., метою якого була підготовка дітей до навчання у школі. Результати адаптації  першокласників до шкільного життя учасники семінару змогли побачити на міні-уроках математики та навчання грамоті, які провели вчителі 1-х класів Картелян С.С., Чілік М.П..  Заступник директора з НВР Іогова В.М., завідувачка ДНЗ «Теремок» Георгиця Ф.Д. поділились досвідом спільної роботи дитячого садка та початкової школи щодо реалізації наступності і перспективності між навчальними закладами, який передбачає комплекс організаційних заходів, спрямованих на задоволення вікових і особистісних потреб дітей старшого дошкільного і молодшого шкільного віку. Такий комплексний підхід має на меті забезпечити психологічні умови, які максимально сприяли б усебічному розвитку  особистості дитини, збереженню її індивідуальності. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 963 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz