П`ятниця, 19 Кві 2024, 8:24 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 18 » Відбувся районний фестиваль-конкурс «Обряди та традиції мого села»
1:49 AM
Відбувся районний фестиваль-конкурс «Обряди та традиції мого села»

З метою вивчення, збереження та розвитку національних культур через відродження традицій та обрядів своєї місцевості, активізації краєзнавчої та етнографічної пошукової роботи, підвищення ролі народної творчості у формуванні світогляду підростаючого покоління, обміну досвідом роботи по залученню молоді до збереження народних традицій та обрядів, 15 лютого 2014 року  на базі Багатянської ЗОШ було проведено районний фестиваль-конкурс «Обряди та традиції мого села».

У фестивалі-конкурсі прийняло участь 10 шкіл району: Утконосівська, Суворовська, Кирничанська, Старонекрасівська, Першотравневська, Комишівська, Багатянська ,Новонекрасівська ЗОШ  Кам'янський  та Матроський НВК – всього 160 учнів та 30 вчителів.

На розгляд журі було представлено фрагменти календарних традицій та свят: колядки, щедрівки, ворожіння під час Андріївських та Святочних вечорниць, веснянки (Комишівська, Утконосівська, Багатянська , Новонекрасівська ЗОШ); родинні обряди (хрестини) (Першотравневська ЗОШ), весільні обряди – сватання, коровайний четвер,  (Суворовська, Кирничанська, Старонекрасівська ЗОШ) . Учні Кам’янського НВК представили  обряд «Пеперуда ляда» (найбільш відомий звичай зазивання дощу, з болгарської  мови «метелик») . 

Всі учасники фестивалю-конкурсу показали високу підготовку та виконавчу майстерність. Найкращими було визначено команди учнів Утконосівської ЗОШ ( кер. Попеску М.І., Попеску В.С.  ) - 1 місце, Суворовської ЗОШ ( кер. Переверза С.М. ) та Старонекрасівської ЗОШ кер. Кайряк  Н.Г.) – 2 місце, Кам’янського НВК (кер.Суйчімез В.Д.) та Багатянської ЗОШ ( кер.Переверза М.В. ) -3 місце.

Команда-переможець прийме участь у обласному фестивалі-конкурсі «Обряди та звичаї в традиціях Одещини».






 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 973 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz