Середа, 24 Кві 2024, 9:45 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 16 » Відбувся районний семінар директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи
11:02 PM
Відбувся районний семінар директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи

Сучасний загальноосвітній навчальний заклад - складна система, яка динамічно розвивається і вимагає грамотного управління. Реалії сьогодення кардинально змінили зміст управлінської діяльності в загальноосвітньому  навчальному закладі: зросла самостійність, а отже, і відповідальність керівників за результати. Система управління ЗНЗ може функціонувати лише тоді, коли всі її складові ланки відповідають вимогам сьогодення. Спрямованість всієї системи управління школою на кінцевий результат передбачає  новий підхід до інформаційного забезпечення, педагогічного аналізу, планування, організації, контролю і регулювання всієї діяльності.  Таке управління потребує  виховання високомотивованих, професійно підготовлених керівників ЗНЗ. Саме тому надзвичайно актуальними стають питання вироблення в директорів шкіл та їх заступників  навичок управлінської діяльності, обміну досвідом щодо її  ефективної організації.

         Саме  питання ефективного управління сучасним закладом освіти були розглянуті на районному семінарі директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи, який відбувся 14 травня 2014 р. на базі Ларжанського НВК«Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад». В роботі семінару прийняли участь 34 керівники шкіл району, начальник відділу освіти Якименко Т.Г. та зав.РМК Копил О.О.

З перших кроків по школі, гостей зустрічав славнозвісний пан Городничий, який промовив усім відому з гоголевських "Мертвих душ" фразу "До нас їде ревізор", а потім  провів усіх учасників до методичної вітальні.  Розпочався семінар з візитної картки НВК, яку презентував директор закладу Арешкін Олександр Сергійович, вчитель географії вищої категорії, вчитель-методист. В ході семінару учасники були ознайомлені з унікальним досвідом управлінської діяльності  заступника директора з навчально-виховної роботи, вчителя української мови і літератури вищої категорії, старшого учителя Бирка Ніни Іллівни за темою "Аналітична діяльність заступника директора як засіб управління освітніми процесами в Ларжанському НВК".   (Роwer point презентація досвіду)

Свій творчий звіт представив  директор НВК  Арешкін О.С. за темою"Система роботи директора НВК по створенню умов для ефективної роботи навчального закладу".

         Учасники семінару були запрошені на екскурсію по кабінетах школи, побували в дошкільному підрозділі, їдальні, спортзалі. В актовій залі гостей вітали талановиті учні школи, які виступили з номерами художньої самодіяльності. Великою несподіванкою та сюрпризом  став виступ Арешкіна О.С., який самозабутньо, з творчим запалом зіграв для  глядачів на гитарі декілька музичних номерів. Але сюрпризи на цьому не закінчилися. Господарі школи запросили учасників семінару на екскурсію по шкільному дендропарку, стежками якого прогулювались літературні герої  і розігрували маленькі театральні інсценування. Також гості побували біля рукотворного шкільного фонтану та на географічному майданчику.

         Підводячи підсумки семінару, начальник відділу освіти Якименко Т.Г. відзначила високий рівень управлінської компетентності адміністрації Ларжанського НВК, у першу чергу, їх особистісні, професійно-ділові та адміністративно-організаційні якості, в тому числі професійну компетентність і діловитість, наявність яких дозволяє досягати ефективних результатів як власної управлінської діяльності, так і діяльності педагогічного колективу та навчальних досягнень учнів. Слова подяки за прийом і отримані позитивні враження та побажання на подальшу співпрацю прозвучали від колег директорів. Всі учасники  семінару  переконалися, що сьогодні Ларжанський НВК – це сучасний заклад, який є справжнім осередком творчих учителів, обдарованих учнів та  безперечно є одним з лідерів освіти нашого району. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 1858 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz