П`ятниця, 26 Кві 2024, 8:17 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 17 » Відбувся районний семінар для соціальних педагогів шкіл району
5:25 PM
Відбувся районний семінар для соціальних педагогів шкіл району

Україна – це світ без насильства

16 березня 2016 року на базі Новонекрасівської ЗОШ відбувся районний семінар для соціальних педагогів шкіл району, які працюють перший рік на тему: «Особливості організації превентивної та профілактичної роботи з подолання жорстокого поводження та насильства над дітьми».В роботі семінару прийняли участь методисти РМК Вєлкова В.Б., Руснак І.В., заступник директора Новонекрасівської ЗОШ Іващенко І.М., практичний психолог школи Слюсар Н.С. та соціальні педагоги Нейчева Л.З.(Багатянська ЗОШ),Кулава М.П.(Утконосівська ЗОШ),Кузьміна Л.Т.(Ларжанський НВК),Русанова Г.П.(Кислицька ЗОШ), Колодєєва О.С.(Новонекрасівської ЗОШ).

З вступним словом «Жорстоке поводження з дітьми - проблема держави та кожної особистості» виступила методист з охорони дитинства Вєлкова В.Б., яка надала статистичні дані щодо жорстокого поводження з дітьми, звернула увагу на те, що тисячі дітей не отримують  освіти, не мають постійного місця проживання,  жебракують, потерпають від побиття та насильства. З яскравими презентаціями про структуру роботи соціально-психологічної служби, про актуальність зазначеної теми, законодавчу базу України щодо профілактики та запобігання жорстокого поводження з дітьми, про види насилля, причини агресії, з аналізом проведеного анкетування «Проблема шкільного насильства» виступили практичний психолог Слюсар Н.С. та соціальний педагог Колодєєва О.С.

Тренінг «Захист дітей від насильства та жорстокості», підготовлений та проведений з учнями 7 класу соціальним педагогом Колодєєвою О.С. розкрив поняття насильства в учнівському середовищі, розвивав навички ефективного спілкування, конструктивної взаємодії з однолітками. Під час заняття панувала атмосфера доброзичливості. Учні висловлювали особисті очікування від їхньої роботи, виконували вправи, аналізували ситуації, прийняли участь в мозковому штурмі «Насильство-це…», ознайомилися з пам’ятками профілактики безпечної поведінки, ділились своїми думками та враженнями від заняття.

Систему профілактичної роботи з досвіду роботи з попередження жорстокого поводження та насильства в освітньому середовищі продемонструвала соціальний педагог Утконосівської ЗОШ Кулава М.П.

          Методист РМК Руснак І.В. узагальнила виступи соціальних педагогів шкіл району, надала поради учасникам семінару щодо запобігання проявам жорстокої поведінки серед дітей.

 

Методисти РМК Вєлкова В.Б., Руснак І.В.

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 666 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz