Субота, 20 Кві 2024, 10:13 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 12 » Досвід Майстра. Відбувся районний семінар для вчителів природознавства
3:49 PM
Досвід Майстра. Відбувся районний семінар для вчителів природознавства

9 листопада на базі Ларжанського НВК відбувся районний семінар для вчителів природознавства з теми «Реалізація нового Державного стандарту з природознавства засобами міжпредметних зв’язків». Мета семінару - познайомити вчителів району з досвідом роботи Метра педагогіки, вчителя методиста вищої категорії Арешкіна Олександра Сергійовича.

Реалізація нового Державного стандарту передбачає формування ключових та предметних компетенцій особистості, реалізацію педагогіки партнерства. Вчителі району відвідали відкритий урок у 5 класі з теми «Різноманітність фізичних явищ». Вдало використовуючи життєвій та педагогічний досвід, міжпредметні зв’язки з фізики, астрономії, музики, географії, хімії, біології, Олександр Сергійович показав урок, який повністю розкрив всі цілі та завдання сучасного уроку. Вчитель вміло створив творче середовище для розвитку особистості. На уроці панувала ситуація успіху, учні активно брали участь в демонстрації дослідів, пропонували свої варіанти розв’язання зазначених проблем. При поясненні звукових явищ Олександр Сергійович потішив слух всіх присутніх грою на трубі, електрогітарі, баяні та пляшках. Урок пройшов на одному диханні, учні не помітили як пролунав дзвоник.

Василь Олександрович Сухомлинський писав «Вважайте справою своєї честі, щоб предмет, який ви викладаєте, учні вважали найцікавішим, щоб якомога більше підлітків мріяли про творчість у сфері науки, основи якої ви викладаєте в школі». Серед вимог до педагога митець виокремлював гуманістичний світогляд, творчий потенціал, духовне багатство, мудрість, інтелігентність, високу загальну культуру, інтелектуальність тощо. Саме такого вчителя побачили учасники семінару на уроці – Учителя-майстра, Учителя з великої літери.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 499 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz