Субота, 20 Кві 2024, 11:57 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Лютий » 5 » Відбувся районний семінар-практикум для вчителів фізики молдовських шкіл
10:52 AM
Відбувся районний семінар-практикум для вчителів фізики молдовських шкіл

«Урок – дзеркало загальної педагогічної культури вчителя,

мірило його інтелектуального багатства, показник його

світогляду, ерудиції.

До хорошого уроку вчитель готується все життя».

В. Сухомлинський

Одним із шляхів оновлення змісту освіти й узгодження його із сучасними потребами, інтеграцією до європейського та світового просторів є орієнтація на формування компетентностей та створення ефективних механізмів їх упровадження. Актуальність поняття компетентності визначається тим, що саме компетентності є тими індикаторами, які дають змогу визначити готовність учня-випускника до життя, його подальшого особистого і суспільного розвитку.

Тому, 2 лютого 2018 року на базі Озернянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було проведено районний семінар-практикум для вчителів фізики молдовських шкіл з проблеми «Формування ключових компетентностей учнів на уроках фізики шляхом використання технології розвитку критичного мислення»

Метою семінару було ознайомлення із досвідом роботи вчителя фізики вищої кваліфікаційної категорії, «старшим вчителем» - Гібу А.К.(педагогічний стаж роботи -37 років), щодо реалізації компетентнісного підходу до навчання фізики шляхом використання технології критичного мислення. Захід складався з теоретичної та практичної частин.

Першу частину семінару розпочала завідувач районного методичного кабінету Кір’як Марія Дмитрівна, яка ознайомила присутніх з планом роботи та завданнями семінару. Зокрема, звернула увагу на ключові компетенції, які вчитель має формувати в учнів. Відмітила, що забезпечення якості освіти певною мірою залежить від визначення цілей і прогнозування очікуваних результатів. Головною метою якості шкільної освіти є досягнення учнями такого рівня освіченості, який би відповідав їхньому особистісному потенціалу і створював основу для впровадження освіти і власного розвитку.

У теоретичному етапі виступила з докладом на тему «Формування ключових компетентностей учнів на уроках фізики шляхом використання технології розвитку критичного мислення» вчитель Новопокровської ЗОШ – Сурду А.З., вчитель першої кваліфікаційної категорії.

У ході практичної частини учасники семінару відвідали відкритий урок з фізики в 10-А класі (математичний профіль) на тему: «Закон збереження повної механічної енергії», який провела Гібу Аліса Костянтинівна. Учасники семінару відзначили високий рівень організації та проведення уроку, використання сучасних методів та технологій навчання.

При підведенні підсумків учителі відзначили актуальність проблеми, враховуючи вимоги нової програми з фізики, високий рівень підготовки та практичну значимість семінару.

Учасники відзначили доцільність проведення таких семінарів, їх практичну значимість для подальшого використання у роботі з учнями.

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 476 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz