Четвер, 25 Кві 2024, 10:33 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Січень » 28 » Відбувся районний семінар – практикум для вчителів трудового навчання
4:31 PM
Відбувся районний семінар – практикум для вчителів трудового навчання

28 січня 2020 року на базі Ларжанського НВК І-ІІІ ст.. відбувся районний семінар – практикум для вчителів трудового навчання (обслуговуюча праця) з теми: «Формування громадянина – патріота через інтегрування навчальних предметів на уроках трудового навчання». Мета семінару полягала у обміні досвідом вчителів району щодо впровадження національно-патріотичного виховання на уроках трудового навчання та можливості інтеграції трудового навчання з різноманітними шкільними предметами творчого характеру (музика, мистецтво, курсу «Основи здоров'я», позашкільною роботою з декоративно-прикладного мистецтва тощо).

Під час семінару вчителі району відвідали урок вчителя – майстрині трудового навчання Ларжанського НВК Гудкової Тетяни Анатоліївни для учнів 8 класу з теми «Виготовлення символів-оберегів України». Урок був проведений під гаслом «Українське – це модно!». Гудкова Тетяна Анатолівна одна з перших вчителів району захопилася виготовленням українських ляльок-мотанок, дізналася сама про різні технології виготовлення ляльок-мотанок та зуміла захопити уяву своїх учнів та залучити їх до виготовлення цих виробів. На своєму уроці учні 8 класу виготовили особливі мотанки: коня, парубка-козака та дівчину-українку у національних українських костюмах, та лелеку - родинну птаха-щастя. Зроблені обереги учні планують надіслати до воїнів ООС-АТО. На уроці вчителька вміло провела занурення до курсу «Основи здоров'я» та розповіла про вироблення та використання ватно-марлевих пов'язок для особистого захисту дихальних шляхів. Наприкінці уроку учні презентували колективну композицію «Козак повертається з війни до своєї родини» до шкільного декоративно-ужиткового музею.

Вчителі району з трудового навчання Муравльова Т.І. (Старонекрасівська ЗОШ), Зозуліна Н.І. (Муравлівська ЗОШ), Кушнір О.М. (Кислицька ЗОШ) та Владінова М.Г. (Багатянська ЗОШ) поділилися досвідом роботи щодо формування в учнів громадянина-патріота на уроках трудового навчання. Вони презентували вироби своїх учнів в яких демонструється національно-патріотичне ставлення до своєї країни, рідного краю та своєї родини.

Перші підсумки участі учнів шкіл району в ІІІ турі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання у Нерубайському НВК, Біляївського району Одеської області підвели вчителі трудового навчання Смокова Т.П. (Суворовська ЗОШ) та Решельян Л.В. (Бросківська ЗОШ), учні взяли перемогу на ІІ (районному) етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання.

Методист РМК виступила з презентацією майстер-класів виробів, які безпосередньо корисні в для воїнів ООС (маскувальні сітки, міні-пічки, довготривалі сірники, міні-обігрівачі, виготовлення мила, рукавиці, гаманці та сувеніри з українською символікою).

Матеріали сеімнару -практикуму вчителів обслуговуючої праці 28.01.2020 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 367 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz