Четвер, 25 Кві 2024, 10:55 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Квітень » 22 » Відбувся районний семінар-практикум учителів української мови та літератури
3:22 PM
Відбувся районний семінар-практикум учителів української мови та літератури

Семінар-практикум учителів української мови та літератури

18.04.2019 р. на базі Ларжанського НВК відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури за темою: «Формування громадянської компетентності на уроках української мови та літератури». У заході взяли участь 16 педагогів району.

Учитель-філолог, Бирка Ніна Іллівна, вчитель вищої категорії, старший учитель, провела урок з української мови в 7-му класі на тему: «Службові частини мови», в рамках якого , окрім різноманітних вправ з цієї теми, самостійної роботи, продемонструвала проектну гру: «Я обираю Президента». Тут проводилась робота на виборчих дільницях: були свої агітатори і спостерігачі. Хлопці та дівчата писали свої програми, виготовляли бюлетені, голосували, відповідали на запитання журналістів, суть яких: ми відповідальні за те, що довкола нас; якою буде держава, залежить від мене; я повинний змінювати свою країну, щоб вона стала кращою; я маю займати активну життєву позицію; ми відповідальні за те, щоб наша держава не занепадала, а процвітала.

Учитель Паю Любов Володимирівна, вчитель вищої категорії, провела урок з української літератури у 9-му класі на тему: «Світова велич українського поета Тараса Шевченка», під час якого продемонструвала багато своїх методичних вмінь, використовуючи інтерактивний, диференційований підходи до навчання, ІКТ. За допомогою інтерактивної дошки учнями виконувались тестові завдання, літературний диктант, захищались міні-проекти. Діти складали кластер і сенкан, читали вірші напам’ять, багато говорили про Шевченка-громадянина, пророка, який любив свою Батьківщину, дбав про неї.

Після обговорення уроку методист РМК М. М. Лупов надав усім присутнім рекомендації щодо формування громадянської компетентності на уроках української мови та літератури, підбив підсумки семінару.

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 349 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz