Четвер, 25 Кві 2024, 1:42 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Березень » 11 » Відбувся районний семінар-практикум учителів української мови та літератури
12:19 PM
Відбувся районний семінар-практикум учителів української мови та літератури

Семінар-практикум учителів української мови та літератури у Ларжанському НВК

05.03.2020 р. на базі Ларжанського НВК відбувся семінар-практикум учителів української мови та літератури за темою: «Інтеграція ідей сталого розвитку на уроках української мови та літератури». У заході взяли участь 14 педагогів району.

Семінар відкрив методист РМК М. М. Лупов, який зазначив, що концепція сталого розвитку покликана забезпечити комплексне поєднання трьох компонентів: економічного, соціального і екологічного, об’єднати громадське суспільство, нинішнє і майбутнє покоління людей. Вчителі шкіл, у першу чергу, повинні у своїй роботі пропагувати здоровий спосіб життя та бережливе ставлення до природи, по-друге, вчити школярів оцінювати економічну ініціативу та економічну діяльність, по-третє, формувати в них підприємливість – презентувати власні ідеї та ініціативи зрозуміло, грамотно, використовуючи доцільні виражальні мовні засоби тощо.

Учитель-філолог, Бирка Ніна Іллівна, вчитель вищої категорії, старший учитель, провела урок з української мови у 8-му класі на тему: «: Узагальнення і систематизація вивченого з теми « Речення з однорідними членами». Протягом уроку учні виконували різноманітні пунктуаційні вправи як індивідуально, так і в групах з даної теми, працювали над орфографією окремих слів, розвивали свої мовленнєві навички під час роботи над цілою системою творчих завдань: тут і допис у Fasebook «У магазині», і створення ментальної карти «Правила заощадження», і складання сенкана до слова «Гроші», і демонстрація рекламних білбордів, і продовження речень за початком, і конструювання речень за схемами, і написання твору-роздуму на тему: «Якби я став міліонером». Цікавим було розігрування школярами сцени з комедії «Сто тисяч» І. Карпенка-Карого. На основі героїв (Герасима і копача) діти визначали роль грошей, вживаючи у відповідях речення з однорідними членами. А най головніше – всі ці види робіт були підпорядковані виховній меті: бережливе ставлення до природи рідного краю та розумне, економне ставлення до витрачання грошей.

Учитель Паю Любов Володимирівна, вчитель вищої категорії, провела урок з української літератури у 5-му класі у формі подорожі по місцях бойової слави запорозьких козаків на тему: «Зірка Мінзатюк. «Таємниця козацької шаблі» - пригодницька повість сучасної письменниці». У подорожі брали участь три групи школярів: «Літературознавці», «Історики» та «Журналісти». У кожній групі були свої маршрутні листи, окремі завдання, під час виконання яких діти створювали асоціативний кущ, портфоліо, демонстрували презентацію «Таракановський форт», складали сенкан, колаж до повісті, акровірш, вікторину, а наприкінці уроку свої машинки (адже подорожували на машинах) прикріпили на «Карті очікувань».

Учитель історії Семенов М. О. теж брав участь у проведенні уроку у якості асистента вчителя в інклюзивному класі, а саме розповів про те, з чого виготовлялися козацькі шаблі, з яких частин складаються, чим оздоблювалися руків’я тощо, цитуючи при цьому слова Т. Шевченка: «Шабля — це зброя, Шабля — це правда, Шабля — Козацька це сила і влада!»

Після обговорення учителями уроку методист РМК М. М. Лупов надав усім присутнім рекомендації щодо формування в учнів громадянської компетентності на уроках української мови та літератури, підбив підсумки семінару.

 

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 325 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz