П`ятниця, 26 Кві 2024, 11:16 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 3 » Відбувся районний семінар-практикум вчителів української мови і літератури "Шляхи підвищення ефективності підготовки випускників до ЗНО"
6:23 PM
Відбувся районний семінар-практикум вчителів української мови і літератури "Шляхи підвищення ефективності підготовки випускників до ЗНО"

          ЗНО – це суспільно значуща подія. Воно проводиться для забезпечення об’єктивного вимірювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів, оптимізації відбору абітурієнтів до вищих навчальних закладів на основі ефективних, демократичних і прозорих процедур, здійснення  моніторингу якості освіти на національному рівні.     

 

    29 вересня 2015 року в Озернянській ЗОШ відбувся семінар-практикум вчителів української мови і літератури загальноосвітніх навчальних закладів району з проблеми «Шляхи підвищення ефективності підготовки випускників ЗНЗ до ЗНО. Тестування як засіб педагогічного дослідження рівня якості знань, мовно-літературної освіти й ерудиції учнів».

     Метою проведення семінару стало  виявлення оптимальних засобів, методів та форм взаємодії педагога й учня, які сприяють підготовці учнів до ЗНО;

  • відпрацювання з учителями навичок психологічної підготовки учнів до іспитів, підвищення їх впевненості в собі;
  • напрацювання практичного досвіду у виконанні вправ по формуванню комунікативної компетентності учнів, а саме, створення власного висловлення.

     До вчителів 11-х класів звернулася Журавель М.І., методист Ізмаїльського РМК, вказавши на важливість підготовки випускників шкіл до складання ЗНО. Чи можливо  підготуватися до ЗНО з української мови та літератури на 180 – 200 балів самостійно? Бібліотеки, книжкові крамниці переповнені довідниками, посібниками, словниками. А інтернет? Тематичні групи, де однолітки обмінюються знаннями, цікавою інформацією, досвідом? Веб-сайти, які безплатно або ж за невелику плату пропонують навчальні матеріали у вигляді онлайн-тестів, онлайн-ігор, теоретичного матеріалу тощо. 

Зокрема, такі послуги надає група в соціальній мережі Академія: ЗНО з української мови та літератури та Освітній портал «Академія», який містить навчальні ресурси не тільки з української мови та літератури. Крім цього, абітурієнти завжди можуть тут знайти цікаву інформацію щодо правил вступу, нові офіційні програми тощо. Команда порталу – досвідчені викладачі

      Друга частина заняття  була проведена у формі тренінгу  під керівництвом старшого вчителя Ларжанського НВК Бирки Н.І. В ході заняття вчителі виявляли свої творчі здібності, оригінальність. Підсумком роботи стало написання учасниками семінару власного висловлення на тему: ”Без ядра горіх ніщо, так само, як і людина без серця”.

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

Підготовка до ЗНО з української мови

  1. http://www.ridnamova.kiev.ua/
  2. http://subject.com.ua/ukrmova/zno/index.html
  3. http://pravila-uk-mova.at.ua/index/fonetika/0-5
  4. http://svitslova.com/test/%D0%A2%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96_%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8
  5. http://zno.ua/kursi.html#courses

 

 

Підготовка до ЗНО з української літератури

 

  1. http://www.ukrlit.vn.ua/zno.html
  2. http://www.ukrlit.vn.ua/zno_effective/index.html
  3. http://zno.academia.in.ua/course/view.php?id=14

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 1837 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz