П`ятниця, 26 Кві 2024, 5:59 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 19 » Відбувся районний семінар вчителів перших класів
4:14 PM
Відбувся районний семінар вчителів перших класів

13 березня2018 року в Новонекрасівській школі відбувся районний семінар вчителів перших класів за темою «Інтегрований урок – шлях до цілісного сприйняття учнями навколишнього світу».

Сучасна система освіти спрямована на формування високоосвіченої, інтелектуально розвиненої особистості з цілісним уявленням про світ, з розумінням глибини зв'язків явищ і процесів, які відбуваються у житті. Однією з провідних ідей сучасної освіти є інтегрований підхід до організації освітнього процесу, який долає протиріччя між безмежністю сучасного інформаційного простору та обмеженістю людських можливостей щодо сприйняття, засвоєння та застосування отриманої інформації.

Гості відвідали інтегрований урок української мови та трудового навчання в 1 класі за темою «Свійські птахи», який провела вчитель першої категорії Ісарєва О.А.

Метою уроку було: збагачувати та активізувати словниковий запас учнів, формувати вміння зосереджувати увагу на українському мовленні, усвідомлювати зміст почутого, розвивати мислення, творчі здібності, удосконалювати вміння виконувати аплікацію, виховувати любов до природи.

Особливу увагу вчителька приділяла засвоєнню української лексики та формуванню позитивного емоційного ставлення до пізнання.

На уроці було використано мультимедійні засоби навчання, рольові та дидактичні ігри, групові форми роботи, загадки, виконано практичну проектну роботу.

Епіграфом до уроку стали слова педагога-гуманіста Я. А. Коменського: «Усіма можливими засобами потрібно пробуджувати в дітей палке прагнення до знань».

У ході семінару керівник ШМО вчителів початкових класів Новонекрасівської ЗОШ Тірон Л.К. поділилася досвідом з теми «Інтегровані уроки у початковій школі». Учасники семінару ознайомилися з вимогами до проведення інтегрованих уроків та з рекомендаціями щодо інтегрування окремих навчальних предметів у початковій школі.

Методист РВО Раділова С.С. у своєму виступі підкреслила, що сучасна початкова освіта характеризується системними змінами у структурі та змісті. Переосмислення пріоритетів навчання, ролі учня як суб’єкта навчально-виховного процесу, а також суспільні зміни зумовлюють нетрадиційні підходи до вирішення багатьох суспільних проблем. Сучасна початкова освіта відповідно до наукових тенденцій та вимог часу все активніше та більш впевнено рухається у напрямку інтеграції. Змістовні та цілеспрямовані інтегровані уроки вносять у звичайну структуру шкільної освіти новизну; дозволяють систематизувати знання, створюють сприятливі умови для реалізації особистісно орієнтованого, розвивального навчання молодших школярів.

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 521 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz