П`ятниця, 29 Бер 2024, 0:47 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 25 » Відбувся районний семінар вчителів природознавства
6:44 PM
Відбувся районний семінар вчителів природознавства

Районний семінар вчителів природознавства

21.02.2019 на базі Саф’нської ЗОШ  відбувся семінар вчителів природознавства за темою «Формування життєвих та предметних компетентностей шляхом використання діяльнісного підходу з природознавства». Вчитель природознавства Саф’янської ЗОШ Кузьменко Світлана Борисівна провела відкритий урок природознавства в 5-Б класі за темою «Значення води в природі. Використання води людиною».

Метою уроку було поглибити і систематизувати знання учнів про воду, розкрити значення води в природі і житті людини; розвивати пізнавальний інтерес до значення й використання води для потреб людини, її значення для розвитку живих істот на нашій планеті; сприяти екологічному вихованню учнів та дбайливому ставленню до води, як найціннішої речовини на Землі.

Під час уроку учням були запропоновані такі завдання: конкурс «Розпізнай та дай назву»; використовувався метод «Тонке запитання», під час якого школярі за допомогою сигнальних карток повинні були дати короткі відповіді «Так», «Ні».

Мотивацією навчальної діяльності стало розгадування ребусу. До уроку учні готували випереджувальні завдання на тему: «Свята та обряди в яких ушановується вода», «Значення води для рослин», «Вода складова тварин», «Забезпеченість прісною водою та її збереження». А також учень підготував презентацію «Використання води людиною».

Під час творчої хвилинки учні прослухали вірш Степана Крижанівського «Монолог води»

На закріплення діти складали пам’ятку «Бережи воду – багатство Землі»; за допомогою фотографій визначали позитивну та негативну дію води в природі; користуючись методом «Фішбоун» записували шкідливе та корисне значення води для людини.

В підсумку уроку школярі повинні були скласти «Поему одного дня» відповівши на запитання: «Що ви дізналися?»; «Що ви взяли для себе?»; «Що хотіли б дізнатися?».

Продовженням семінару стали виступи:

  • Вчителя природознавства Каланчацької ЗОШ, вищої категорії, старшого вчителя, Фаніної Г.О. на тему «Формування життєвих та предметних компетентностей учнів за допомогою сучасних технологій».
  • Вчителів природознавства Янкіної Т. М. ( Старонекрасівська ЗОШ ), Ліскевич О. І. ( Комишівська ЗОШ ), Cпінаті К. М. ( Озернянська ЗОШ ) які поділилися власним досвідом роботи по формуванню життєвих компетентностей в учнів за допомогою сучасних технологій.

Учасники семінару переглянули презентацію семінару - практикуму на тему «Формування життєвих та предметних компетентностей школярів засобами шкільної географії та природознавства», яку підготувала методист РМК Ніколаїця О. Д.

Закінчився семінар підведенням підсумків, які зробила методист РМК Ніколаїця О.Д.

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 420 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz