Субота, 27 Кві 2024, 3:50 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 11 » Відбувся районний семінар-практикум для педагогів-організаторів з патріотичного виховання
2:45 PM
Відбувся районний семінар-практикум для педагогів-організаторів з патріотичного виховання

Напередодні відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 5 травня на базі Новонекрасівської ЗОШ відбувся семінар-практикум для педагогів-організаторів з теми: «Компетентнісний підхід у формуванні патріотичного виховання як цінності». В семінарі прийняли участь представники 16 шкіл району: Першотравневської, Старонекрасівської, Утконосівської, Комишівської, Лощинівської, Бросківської, Кислицької, Муравлівської, Озернянської, Новопокровської, Каланчацької, Саф"янської, Новонекрасівської ЗОШ, Кам"янського, Матроського та Ларжанського НВК.

З вітальним словом до присутніх, гостей звернулась директор Новонекрасівської ЗОШ Арєшкіна Оксана Сергіївна, вона представила педагога-організатора школи, Арєшкіну Наталію Іванівну яка опікується виховною роботою в школі та ознайомила зі структурою навчального закладу. Систему виховної роботи школи презентувала Наталія Іванівна, яка акцентувала увагу на реалізацію основних напрямів та орієнтирах виховання дітей та учнівської молоді, профілактичної роботи з попередження правопорушень, роботи гуртків та спортивних секцій, традицій школи та взаємозв’язок з батьківською громадськістю.

Практичною частиною семінару стало проведення загальношкільної тематичної лінійки «Пам'ять нетлінна героїв війни» присвячена Дню пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, на якій учні школи продемонстрували глибоку повагу та шану учасникам страшних воєнних подій 1941-1945 років, поєднали майстерність художнього слова, хореографічних, вокальних та сценічних умінь. Під супровід музичної композиції «Ми за волю, ми за мир» педагогічні працівники з учнями школи організовано відправились до пам’ятника загиблим воїнам для покладання квітів.

На високому методичному рівні класним керівником 8 класу Полідою Діаною Степанівною проведена виховна година «Нащадки пам'ять бережуть». Учні класу працювали в групах: «Історики», «Літератори», «Журналісти». Група «Істориків» розповідала цікаві історичні факти про масштаби Другої світової війни, воєнні події на землях Бессарабії, свого рідного села, дізнались про значення символу червоного маку, як символа пам’яті загиблих на Україні.

В свою чергу група «Літераторів» розповіла про мужність, стійкість, незламність духу в роки війни українських письменників фронтовиків та партизанів-підпільників. Учні читали вірші, листи солдатів, пронизані духом тих важких часів, співали воєнні пісні. Для всіх учасників семінару проведений майстер клас по складанню фронтового листа. Група «Журналістів» презентувала відеоролики живих зустрічей з ветеранами та дітьми війни, які проживають селі Нова Некрасівка. Продемонстрували цікаві фрагменти з кінофільмів про війну «Далекий постріл» режисера Андрія Бурички, «Україна в огні» Александра Довженко, «В бой идут одни старики» режисера Леоніда Бикова.

Діана Степанівна разом з учнями наголошували на тому, що з кожним роком все менше шансів зустрічатися з живими ветеранами війни, але попри всі негаразди в пам’яті вони на завжди залишуться в наших серцях. Підсумком виховної години стало вшановування поіменно пам'яті загиблих ветеранів с. Нова Некрасівка.

 

Методист з виховної роботи Кіосєва О.В.

Всі фото із заходу можна переглянути за посиланням:https://cloud.mail.ru/public/Lubp/oJVjCXLxq

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 793 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz