Середа, 24 Кві 2024, 11:27 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в Камʼянському НВК
7:52 PM
Відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в Камʼянському НВК

Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано у 2011 році Указом Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Це творче змагання є одним з найкращих стимулів для учнівської та студентської молоді глибоко вивчати українську мову й літературу. Про його престижність та популярність свідчать такі цифри: щорічно участь у змаганні беруть понад 1 мільйон учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, ліцеїсти військових ліцеїв, учні професійно-технічних училищ, студенти закладів вищої освіти І-ІV рівня акредитації усіх форм власності та курсанти вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України. Загалом за роки проведення кількість учасників змагання вже перевищила 8 мільйонів. До нього також активно долучаються учні та студенти з числа українців, які проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання щорічно відбуваються у Канаді, Молдові, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Словаччині, Білорус, Польщі, Йорданії,Туреччині.

Конкурс сприяє виявленню майбутньої плеяди митців художнього слова, дає можливість молодому поколінню ще раз звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, отримати безцінний урок моральності та духовного зміцнення, продемонструвати високий рівень своєї творчості, а також сприяє розвитку інших мов в Україні.

     Цього року відкриття конкурсу відбулося у  Миколаєві 18 жовтня. Пройшли свята по всій Україні, не оминули і Камянський НВК.

Саме 18 жовтня в Кам’янському НВК учні 9 – А класу під керівництвом Саказли Тетяни Миколаївни провели святкове відкриття І Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Честь відкрити захід була надана учням 2 - Б класу, класний керівник Каралаш Олена Петрівна.  Школярі виразно декламували поезії, присвячені Великому Кобзареві,українській мові, рідній Україні. Завершила виступ учениця 7 – Б класу Дарія Ромалійська, що виконала пісню «Мій рідний край». Цього ж дня  у бібліотеці було проведено книжкову виставку творів Тараса Шевченка та про нього.

         У 1-х  – 11 -х класах провели Шевченкові поетичні хвилинки; віртуальні подорожі до музеїв Тараса Григоровича у Каневі та Києві.

          Учні 9 – А класу створили мультимедійну презентацію «Де був Кобзар – там живе Україна», учні 9 – Б класу – «Пам'ять про Шевченка живе у всьому світі». Учнями 8 – х класів було створено  презентацію «Вірші Кобзаря, що стали піснями».

У школі було виставлено репродукції картин Тараса Григоровича Шевченка.

Не забули згадати переможців конкурсу Камянського НВК, які виборювали призові місця в шкільних, районних, обласних та республіканських турах цього конкурсу.

         Завершилися заходи запрошенням учнів до участі в Міжнародному мовно-літературному  конкурсі  учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Педагог-організатор Саказли Т. М.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 415 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz