П`ятниця, 29 Бер 2024, 0:26 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 29 » Відзначення Дня пам"яті і примирення, Дня Перемоги (матеріали для учителів історії, класних керівників)
5:29 PM
Відзначення Дня пам"яті і примирення, Дня Перемоги (матеріали для учителів історії, класних керівників)

Згідно з Указом Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Новий зміст відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги включає в себе:

- переосмислення подій ІІ світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого;

- рівне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів (євреїв, українців та ін);

- перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.

Символ  відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги — червоний мак.

Гасло “1939—1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

Український кризовий медіа-центр за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Адміністрації Президента України створив відеоролик, присвячений 70-річчю закінчення Другої світової війни в Європі.

Завантажити ролики Українського кризового медіа-центру в телевізійній якості можна за цим посиланням.

Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. 

Дизайни для значка у вигляді маку - завантажити

Білборди: завантажити у форматі pdf або у форматі eps (для друку).

Сітілайти: завантажити у форматі pdf або у форматі eps (для друку).

 

Маки:

У форматі jpg

У форматі eps (для друку)

 

 

 

 

У форматі jpg

У форматі eps (для друку)

 

 

 

 

 

Завантажити у форматі png

Завантажити у векторі (для друку)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завантажити у форматі jpg

Завантажити у векторі (для друку)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завантажити у форматі jpg

Завантажити інші плакати з маками можна за посиланнями:

Завантажити у форматі jpg

Завантажити у форматі jpg

Завантажити у форматі jpg

Завантажити у форматі jpg

Завантажити у форматі jpg

Завантажити у форматі jpg

 

МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ до відзначення Дня пам’яті та примирення та 70-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (8-9 травня 2015 р.)

Також усі матеріали з маками пам'яті можна завантажити ТУТ

 

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ»

Відгукнувшись на ініціативу Українського інституту національної пам’яті група «АДВ Україна», креативне агентство ThinkMcCann, відеопродакшн-студія Lime Lite Studio та холдинг «Медіа Група Україна» (МГУ) виготовили серію роликів «День перемоги людських цінностей», присвячену пам'яті героїв, які загинули та брали участь у Другій світовій війні. 

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ». Частина 1. Ведмедик

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ». Частина 2. Хустка 

ПРОЕКТ «ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ЛЮДСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ». Частина 3. Вишня

Завантажити відео у телевізійній якості можна ТУТ

 

Ветеран Іван Залужний, 97 років, Запоріжжя, розповідає, що хотів відзначити День Перемоги у 2015 році разом з внуком, але його внук, Іван Гутник-Залужний (18.12.1990 - 10.08.2014) загинув смертю хоробрих, захищаючи Україну від агресора. Режисер: Олесь Санін

 

Інфографіка про Україну у Другій світовій війні

Завантажити у повному розмірі

Завантажити у повному розмірі

Завантажити у повному розмірі

Завантажити інфографіку у розмірах для друку можна тут

10 історій про українців, які воювали проти нацистів у лавах Об'єднаних націй

Канадка українського походження. Одна з перших українок, які пішли добровольцями до Канадського жіночого армійського корпусу. Служила у Великій Британії та в Британській зоні окупації Німеччини. Відзначена Медаллю Британської Імперії.

Канадець українського походження. Льотчик бомбардувальника. Був збитий в небі над Францією, але вижив і приєднався до французького руху опору. Загинув у боротьбі з окупантами. Нагороджений Військовим Хрестом Франції.

Уродженець Сумщини. Льотчик-винищувач, збив 64 літаки противника. Найбільш результативний ас в авіації союзників за весь час Другої світової війни. Тричі Герой Радянського Союзу.

Уродженка Чернігівщини. Мати померла під час Голодомору, батько загинув у таборах. До німецької окупації мешкала на Донеччині. Під час війни приєдналася до підпілля ОУН, стала кулеметницею. Згодом опинилася в УПА в Карпатах. Була захоплена радянськими каральними органами. Пройшла тортури і ГУЛАГ.

Американець українського походження.  Вояк 1-ї бронетанкової дивізії США. Загинув героєм у бою з німецькою армією в Тунісі. Нагороджений найвищими відзнаками США: Медаллю Пошани армії США, медаллю Бронзова Зірка, медаллю Пурпурове серце та іншими. 

Народився в Києві. Пілот бомбардувальника польської авіації. У складі 216 бомбардувальної ескадрильї брав участь у боях проти нацистського агресора з перших днів Другої світової війни. Після розгрому Польщі військами Гітлера і Сталіна евакуювався у Францію, а згодом Велику Британію, де продовжив службу . Нагороджений польськими, британськими та французькими хрестами і медалями.

Американець українського походження. Старший сержант піхотної дивізії США. Відзначився героїзмом у боях в Німеччині. Нагороджений найвищими відзнаками США: Медаллю Пошани армії США, медаллю Бронзова Зірка, медаллю Пурпурове серце та іншими.
 
 
Уродженець Львівщини. З приходом радянської влади на Західну Україну був мобілізований в Червону Армію. Воював проти німецьких окупантів, потрапив у полон. Після звільнення з полону приєднався до підпілля ОУН. Полковник УПА. Видатний ідеолог і публіцист, автор низки підпільних видань, зокрема брошури: «Хто такі бандерівці та за що вони борються». Застрелився оточений підрозділом МГБ у криївці 23 грудня 1951 р. Лицар Золотого Хреста Бойової Заслуги 1 класу і Золотого хреста заслуги.
 
 
Уродженець Вінниччини. Війну зустрів лейтенантом Червоної Армії. Потрапив у німецький полон. Втік з табору військовополонених у Франції та приєднався до французького руху опору. Сформував власний партизанський загін. В одному з боїв схоплений і розстріляний нацистами. Герой Радянського Союзу.
 
 
Кримський татарин. Льотчик-винищувач, збив 30 літаків противника особисто і ще 19 у групових боях. Двічі Герой Радянського Союзу. Не боявся відкрито називати себе кримським татарином. 
 
 
 
Всі матеріали також можна завантажити ТУТ.
 
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1224 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz