Четвер, 25 Кві 2024, 5:28 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Січень » 29 » Випускники Новонекрасівської школи побували в Ізмаїльському центрі зайнятості
5:30 PM
Випускники Новонекрасівської школи побували в Ізмаїльському центрі зайнятості

 Випускники Новонекрасівської школи

у Ізмаїльському центрі зайнятості.

Важливою особливістю розвитку випускника школи є професійно-трудова компетентність. Молодь повинна мати уявлення про світ сучасних професій, особливості різних видів трудової діяльності, знати загальну ситуацію на ринку праці, та про труднощі професійної адаптації, вміти визначити лінію поведінки в період професійного навчання. Свідоме ставлення до вибору професії ми розуміємо, як мотивовану діяльність учнівської молоді, спрямовану на ознайомлення зі змістом професії, практичну апробацію своїх можливостей, оволодіння активними способами підготовки до майбутньої праці, самовиховання професійно важливих якостей.

24 січня випускники 9, 11 класів Новонекрасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали Ізмаїльський міськрайонний центр зайнятості, де мали можливість поспілкувалися з його директором Володимиром Олександровичем Довгалем – справжнім фахівцем своєї справи.

У центрі зайнятості діти потрапили у довідково-консультаційний сектор, що містить стенди, плакати з інформацією про права та обов'язки безробітних, а також зразки оформлення різних документів (для великих міст — карту району, який обслуговує центр зайнятості, із зазначенням транспортних маршрутів). Також учні мали змогу побувати у профорієнтаційному секторі, в якому розміщуються профорієнтаційні матеріали: інформаційна література з описом професій (спеціальностей); довідкові матеріали про навчальні заклади, що здійснюють професійне навчання; перелік професій, за якими організовує навчання центр зайнятості, відео - матеріали про зміст окремих професій, а також паспорти організацій з інформацією про історію підприємства, його виробничу діяльність, соціально-побутову сферу та інші матеріали, що можуть зацікавити відвідувача. Учням пояснили, що відтепер система профорієнтаційного діагностування стала загальнодоступною, усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості.

Основні послуги, які надає служба зайнятості:

  • Надання роботодавцям послуг з добору працівників;
  • Сприяння громадянам у підборі роботи;
  • Додаткове сприяння у працевлаштуванні окремих категорій громадян, які неконкурентноспроможні на ринку праці;
  • Організація проведення та участь безробітних в громадських та інших роботах тимчасового характеру;
  • Сприяння громадянам в організації підприємницької діяльності;
  • Організація підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації безробітних, видача ваучеру;
  • Проведення професійної орієнтації населення.

Зустріч була цікавою, захоплюючою,різноманітною. І на кінець спільної роботи учні відповідали на питання : Як правильно обрати професію? Які професії актуальні на сьогодні?

 Працівники Ізмаїльського міськрайонного центру зайнятості побажали учням зробити правильний вибір професій і бути в майбутньому справжніми фахівцями в рідних галузях нашої держави!

Заступник директора О. П. Чумаченко

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 351 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz