Субота, 20 Кві 2024, 9:48 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 10 » Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» завершилася в Багатянській школі
11:45 AM
Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» завершилася в Багатянській школі

Дети из ладошек - солнышко сложили,

Чтобы непременно люди все дружили,

Чтобы это солнце для людей сияло,

В каждое оконце в гости забегало.

Чтобы было много у детей игрушек,

Чтобы не стреляли взрослые из пушек,

Чтобы прекратились вОйны все на свете,

чтобы улыбались, взрослые и дети.

Так чего ж нам стоит – переплавить пушки,

Прекратить все вОйны и купить игрушки?

Солнце из ладошек – лучше всех на свете!!!

Посмотрите люди – 'это ж – НАШИ ДЕТИ !!!

Ольга Маслова

Щорічно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Багатянській ЗОШ дана акція стартувала з 1листопада. Мета заходу — привернення уваги учнів, батьків та учителів до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї,протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Учні з цікавістю брали участь у заняттях та тренінгах з психологом(були задіяні студентки-практикантки ІДГУ Маринова О. та Георгіца О.).Вони у доступній формі донесли до дітей їх права і обов’язки. А розпочала акцію практичний психолог Багатянської ЗОШ Пінтійська Н.Г., яка розповіла історію про виникнення акції «Синя стрічка». Серед учнів школи була проведена акція "Наші долоньки проти насильства". Таким чином школярі протестують проти зла і несправедливості. Проведений захід змусив учнів задуматись над тим, що кожний з нас може зробити для того, щоб розірвати коло жорстокості і насильства, змінити світ на краще.

Серед учнів 4-9 кл. провели конкурс плакатів «Щасливе дитинство без насильства!», виховні години на тему «Види і форми насильства в сім’ї»9-11кл., «Попередження домашнього насильства», «Толерантність врятує світ». Заняття-тренінг в 4-7кл. «Булінг та кібербулінг як проблема порушення прав людини». Мета тренінгу: ознайомити учнів з поняттям булінг та кібербулінг; розкрити проблему «розважального медіанасильства», її зв'язок з порушенням прав людини; показати негативний вплив інформаційно-комунікативних технологій на моделювання поведінки молоді. В бібліотеці проходять тематичні виставки літературних джерел з теми «Только слабые прибегают к насилию», «Вчимося себе захищати». У неблагополучних та сім`ях з неповнолітніми дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, постійно проводяться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота на теми «Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання», «Попередження домашнього насильства».

Вважаємо, що проведена робота буде сприяти подоланню такого негативного явища, як насильство. Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у сучасному суспільстві.

 

Практичний психолог Пінтійська Н.Г.

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 386 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz