Субота, 27 Кві 2024, 0:08 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Грудень » 12 » Всеукраїнський тиждень права в Багатянській ЗОШ
10:15 AM
Всеукраїнський тиждень права в Багатянській ЗОШ

Всеукраїнський Тиждень права з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини в Багатянській загальноосвітній школі тривав з 5 по 9 грудня 2016 р. Вчителем правознавства Геновою Н.Г., соціальним педагогом Нейчевою Л.З, психологом Пінтійською Н.Г. та класними керівниками  було проведено ряд заходів.

Так, в понеділок в 5 класі соціальним педагогом була проведена рольова гра «Конвенція про права дитини», метою якої було ознайомити учнів із Конвенцією про права дитини, виховувати в них повагу до прав та основних обов’язків людини та громадянина. Було розіграно декілька ситуації, які могли б статися з кожної дитиною, та шляхи їх подолання.

У вівторок, 6 грудня серед учнів 6, 8-А класів була проведена година спілкування «Мої права», де учні могли познайомитися із нормативними документами, що захищають права дитини в Україні. Також одним із завдань було намалювати права дитини, використовуючи Конвенцію про права дитини. Завдання, за словами дітей їм дуже сподобалося, і майже всі прийняли в ньому активну участь.

Вчителем правознавства Геновою Н.Г. для учнів 8-9 класів була проведена імітаційна гра «Законодавчий процесс», а 10-11 класам гра «Якщо б я був директором школи…». Школярі мали змогу розробити власний статут школи та загалом ознайомитися з процедурою прийняття законів в країні.  Також в цей день мали можливість познайомитися із правами дитини найменші учні в школі, адже з ними була проведена бесіда «Ваші права» (класні керівники).

9 грудня було проведено всеукраїнський урок «Права людини». Активну участь у підготовці до його проведення взяли учні 9-10 класу, які підготували змістовні повідомлення про захист прав людини в Україні, серед яких: «Історичний розвиток прав дитини», „Конвенція ООН про права дитини», «Право дитини на сім’ю», «Право на освіту» .

Психологом школи Пінтійською Н.Г. сумісно з класними керівниками 2-А та 2-Б класів Маджаровою Т.М. та Переверза М.В. було проведено батьківські збори за темою «Батькам про права дитини».

Бібліотекарем школи Картелян Г.Г. підготовлена виставка «Закон та ми».    

Загалом  активну участь у проведені Тижня правових знань взяли чи не всі учні школи, тематика даних заходів стосувалася всіх їх без винятку.

Соціальний педагог Нейчева Л.З.

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 698 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz