П`ятниця, 19 Кві 2024, 1:12 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 21 » Всеукраїнський тиждень права в Новонекрасівській школі
4:08 PM
Всеукраїнський тиждень права в Новонекрасівській школі

Всеукраїнський тиждень права в Новонекрасівській школі

 

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права. З метою виховання в учнівської молоді поваги до закону і прав людини в Новонекрасівській школі з 10 грудня по 14 грудня 2018 року проведений Всеукраїнський тиждень права в рамках якого відзначено наступні заходи, які охопили усі ланки учнів:

- Години спілкування «Права дитини» - 2 клас та «Мої права та обов’язки »-3 клас; бесіди «Закон і право для всіх єдині» - 4 клас та «Я – дитина і маю право»-5 клас; правовий лекторій «Права і життєві цінності »-8 клас, уроки - диспути «Ми і закон»-9 клас та «Міжнародні стандарти прав людини і Україна» в 10 класі, лекція в 11 класі «Закон і право для всіх єдині».

- Вчитель історії та правознавства Пагул Т.П. відкрила Всеукраїнський тиждень лінійкою «Зупинемо насилля та стоп буллінгу» та провела тематичні бесіди «Буллінг в учнівському середовищі» та «Життя без насильства» серед учнів 8-10 класів. Метою цих бесід було розширення знання учнів щодо поняття «насильство» та «буллінг», сфокусувати увагу дітей на актуальній проблемі стосунків серед учнівської молоді. На заходах Тетяна Петрівна запропонувала учням виконати завдання та вправи: «Міф чи реальність», мозковий штурм «Що таке насильство, його прояви», обговорювались види, прояви і шляхи виходу із конфлікту. Вчитель провела з учнями 9 класу тренінг «Усі ми рівні», «Передай імпульс по колу»

- Вчитель історії Мішуліна О.Л. та класний керівник 7 класу Бирка Т.І. провели брейн - ринг « Права і обов’язки громадян України. Створи себе сам» для учнів 6-7 класів. Були створені команди правознавців «Адвокати» та «Феміда». Учасники гри брали участь у таких турах : «Правознавча бліц - розминка», «Інтелектуальний штурм», «Чорна скринька», «Юридична математика », «Юридична консультація» . Розглядались ряд життєвих ситуацій, які команди коментували . Перемогу в грі отримала команда «Феміда».

- Бібліотекарем школи Щербіною Ж.С. була організована книжкова виставка на тему: «Україна – правова держава» та разом з педагогом - організатором для учнів 3 класу провели заняття з правової освіти «Великі права маленької дитини».

Підсумками проведення тижня правових знань стало підвищення морального рівня культури учнів, вихованості, толерантності.

Педагог - організатор Арешкіна Н.І.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 316 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz