П`ятниця, 26 Кві 2024, 12:30 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Вересень » 16 » Вшанування пам’яті Івана Франка у Кам’янському НВК
1:12 PM
Вшанування пам’яті Івана Франка у Кам’янському НВК

У 2016 році вся Україна і світова спільнота відзначає 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті Івана Франка.

З метою ефективного проведення заходів щодо вшанування пам’яті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча Івана Яковича Франка, популяризації його літературної, публіцистичної, наукової спадщини 15 вересня в Кам’янському НВК було проведено ряд заходів.

Так в 11-Б класі вчителем української мови та літератури Саказли Т. М. були проведені поетичні читання  «Творчість І. Франка у наших серцях». Під час заходу учні декламували поезії  Івана Франка, переглянули віртуальну подорож «Стежки Каменяра на Україні». Згадали одинадцятикласники основні віхи життя видатного українського поета. Не оминули участь Івана Яковича у суспільно-політичному житті України. Особливу увагу приділили ролі Франка  як  літературного критика і публіциста, перекладача. Учнями 11-Б класу було підготовлено книжкову виставку, складено каталог сайтів, на яких можна знайти інформацію про життя та творчість Івана Яковича  Франка, а також мультимедійну презентацію «Могутній талант Українського Каменяра».

Для учнів 5-Б класу вчитель української мови та літератури Кириленко С. М. провела віртуальну подорож «У світі Франкової казки». На початку заходу учні відвідали віртуальний музей Івана Франка в Криворівні та музей-садибу в Нагуєвичах. Після подорожі п’ятикласники взяли участь у конкурсі малюнків «Сторінками творів І. Я. Франка».Середенко О., Пармакова Е., Пенчев Г., Краєва О. підготували для однокласників презентацію книжок І. Я. Франка.

Учні 5-А класу завітали в бібліотеку на бібліотечний урок «Іван Франко – велетень думки», який провела вчитель української мови та літератури Половнюк М. М. Під час уроку учні познайомились з дитячими роками майбутнього митця, дізналися про цікаві факти з життя Івана Яковича, які варто знати, відомими цитатами із творів Івана Франка. Вчитель провела презентацію книжок І. Я. Франка, які наявні в бібліотеці.

Директор                                 Т. А. Саказли

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 501 | Додав: 84penguen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz