Субота, 20 Кві 2024, 6:56 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Березень » 24 » Інформаційне повідомлення директорам, вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, відповідальним за відбір підручників для 9 класу ЗНЗ
10:24 AM
Інформаційне повідомлення директорам, вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, відповідальним за відбір підручників для 9 класу ЗНЗ

Інструктивно-методичні матеріали

для здійснення вибору загальноосвітніми навчальними закладами електронних версій оригінал-макетів підручників для 9 класу з кожної назви підручників, що відповідає прогнозованій кількості учнів 8 класу цього загальноосвітнього навчального закладу у поточному навчальному році, та оформлення результатів вибору

 

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» повідомляє наступне.

Конкурсний відбір проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів (далі – Конкурс) здійснюється з метою відбору якісного навчально-методичного забезпечення предметів інваріантної складової навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою, мовами національних меншин та загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням навчальних предметів згідно з переліком, який затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 19 грудня 2016 року № 1564 «Про проведення конкурсного відбору проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів».

Відповідно до «Положення про конкурсний відбір проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 10.11.2016 № 1359, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 02.12.2016 за № 1562/29692, на ІІ етапі до проведення Конкурсу долучаються загальноосвітні навчальні заклади (далі – ЗНЗ).

З 20 березня до 14 квітня 2017 року педагогічні колективи ЗНЗ ознайомлюються з електронними версіями оригінал-макетів підручників, яким за результатами І етапу Конкурсу надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України», що розміщені в Репозитарії навчальних матеріалів (далі – Репозитарій) за адресою http://repository.imzo.gov.ua, і надають пропозиції керівнику ЗНЗ для прийняття рішення щодо вибору підручників з кожної назви підручників, які пропонуються для використання в цьому навчальному закладі. Це здійснюється для того, щоб на 2017/2018 навчальний рік до кожного ЗНЗ надійшли друковані примірники саме тих підручників для 9 класу, які будуть обрані цим навчальним закладом.

Кожен ЗНЗ з 20 березня до 14 квітня 2017 року відповідно до інструктивно-методичних матеріалів для здійснення вибору ЗНЗ електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви підручників, що відповідає кількості учнів 8 класу цього ЗНЗ у поточному навчальному році, та оформлення результатів вибору заповнює спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника в Репозитарії.

Інструктивно-методичні матеріали розміщені за посиланнями:

  1. Текстовий формат http://repository.imzo.gov.ua//guide.html
  2. Відео-формат https://www.youtube.com/channel/UCBd8zcJ9g3WAugRrD1NsjuQ

Для забезпечення підручниками учнів, які навчаються у ЗНЗ з навчанням мовами національних меншин (кримськотатарська, молдовська, польська, російська, румунська, угорська), здійснюється переклад підручників на мови цих національних меншин. Перелік назв підручників, які можуть перекладатися на мови національних меншин, зазначено у додатку 2 до наказу МОН від 19 грудня 2016 року № 1564 «Про проведення конкурсного відбору проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів».

Зразки оформлення результатів вибору електронних версій оригінал-макетів підручників загальноосвітніми навчальними закладами на ІІ етапі Конкурсу опубліковано на веб-сайті Інститут модернізації змісту освіти (далі – ІМЗО) та в Репозитарії (додатки 1, 2).

Результати вибору оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника, що оформлені ЗНЗ на II етапі Конкурсу в Репозитарії, оприлюднюються на офіційному веб-сайті МОН, веб-сайті ІМЗО та в Репозитарії протягом трьох робочих днів після завершення роботи конкурсних комісій на II етапі Конкурсу.

Під час оформлення результатів вибору електронних версій оригінал-макетів підручників необхідно врахувати, що в колонці «Кількість підручників» зазначається число, яке відповідає кількості учнів даного ЗНЗ у 2016/2017 навчальному році у 8 класі.

Якщо в ЗНЗ кількість 8-х класів у поточному навчальному році більше одного, то вчителі кожного навчального предмета можуть вибирати різні електронні версії оригінал-макетів підручників для кожного класу. Кількість підручників однієї назви має відповідати кількості учнів у класі.

Проте, враховуючи досвід попередніх Конкурсів, рекомендуємо рішенням педагогічної ради навчального закладу схвалити вибір по одній електронній версії оригінал-макету підручника з кожної назви підручників для всіх 9 класів цього навчального закладу.

Окрім цього, звертаємо увагу на те, що після розгляду конкурсними комісіями результатів вибору оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника, що оформлені ЗНЗ на II етапі Конкурсу в Репозитарії, кількість назв підручників, які увійдуть до переліку підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів, що можуть друкуватися за кошти державного бюджету, може скоротитися.

План-графік проведення конкурсного відбору проектів підручників для 9 класу ЗНЗ:

З 20 березня до 14 квітня 2017 року ЗНЗ ознайомлюються з електронними версіями оригінал-макетів підручників, яким за результатами І етапу Конкурсу надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України», що розміщені в Репозитарії і відповідно до інструктивно-методичних матеріалів для здійснення вибору ЗНЗ електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви підручників, що відповідає кількості учнів 8 класу цього ЗНЗ у поточному навчальному році, та оформлення результатів вибору заповнюють спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника в Репозитарії.

До 18 квітня 2017 року ІМЗО узагальнює результати вибору електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника, оформлених загальноосвітніми навчальними закладами в Репозитарії та готує інформацію для розгляду Конкурсними комісіями Конкурсу.

18 квітня 2017 року ІМЗО передає Конкурсним комісіям Конкурсу узагальнені результати вибору електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви підручника, оформлених загальноосвітніми навчальними закладами на Репозитарії, для аналізу та пропозицій щодо формування Переліку підручників, які можуть друкуватися за кошти державного бюджету у 2017 році.

18 квітня 2017 року Конкурсні комісії Конкурсу передають до ІМЗО протоколи засідань Конкурсних комісій на II етапі Конкурсу щодо формування Переліку підручників, які можуть друкуватися за кошти державного бюджету у 2017році.

До 19 квітня 2017 року ІМЗО оприлюднює на офіційному веб-сайті МОН України, веб-сайті ІМЗО та в Репозитарії протоколи Конкурсних комісій Конкурсу щодо вибору проектів з кожної назви підручника, що оформлені загальноосвітніми навчальними закладами в Репозитарії, які можуть друкуватися за рахунок коштів державного бюджету у 2017 році.

 

 

 

 

Виконуючий обов’язки директора

Інституту модернізації змісту освіти В. В. Ткаченко

 

 

Шановні колеги!

Всі питання, пов"язані з роботою репозитарію, з"ясовувати за телефоном 0800301222

Додаток №_

 

Зразок

 

Інформація про результати вибору електронних версій оригінал-макетів підручників, поданих на конкурсний відбір проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів

 

Код ЗНЗ у Репозитарії: (формується автоматично Репозитарієм)

Назва ЗНЗ: _____________________(формується автоматично Репозитарієм)

Область (місто): _________________(формується автоматично Репозитарієм)

Район (місто): ___________________(формується автоматично Репозитарієм)

Електронна адреса школи:_________(формується автоматично Репозитарієм)

 

Мова(и) навчання: українська, кримськотатарська, молдовська, польська, російська, румунська, угорська

Кількість учнів у 8-х класах: ___________ (число)

 

 

 

Підручники для 9 класу

 

«Українська мова» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів

 

ID

Назва підручника

Кількість

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Українська література» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів

 

ID

Назва підручника

Кількість

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Форма заповнюється і роздруковується виключно із Репозитарію

<цифровий підпис з системи Репозитарій>

 

 

 

Підручники для 9 класу

(у перекладі мовами національних меншин)

Виберіть мову навчання: кримськотатарська, молдовська, польська, російська, румунська, угорська

 

 

«Біологія» підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів

 

ID

Назва підручника

Кількість

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор ___________ _____________

  • навчального закладу) (підпис) (ПІБ директора)

 

 

М.П. (за наявності)

 

«___» ______________ 2017 року

 

 

 

 

*Форма заповнюється і роздруковується виключно із Репозитарію

 

<цифровий підпис з системи Репозитарій>

 

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 917 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz