Четвер, 28 Бер 2024, 1:14 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2020 » Жовтень » 16 » Заходи до Дня захисника України та Українського козацтва в Озернянській школі
1:24 PM
Заходи до Дня захисника України та Українського козацтва в Озернянській школі

Мужність і відвага крізь покоління!

14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва ми відзначаємо День захисника України.

        Ця дата символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у складі збройних сил СРСР та партизанських формувань захищали Батьківщину від фашистів та нинішніх хоробрих захисників України. 

       Саме тому День захисника України - 14 жовтня - покликаний стати святом усіх сучасних воїнів та ветеранів, днем вшанування всіх, хто упродовж століть обороняв українську землю.

Так в Озернянській школі були проведені наступні заходи військово- патріотичного виховання, присвячених Дню захисника України та Дню Українського козацтва:

  •  Учні 8-В класу разом з педагогом-організатором Севастіян А.П. провели урок-подорож  до славетних часів козацької доби « Шляхами славетних козаків» під час якого ділилися відомостями про козаків, їх одяг, зовнішній вигляд, зброю…  Провели урок в коридорі школи де знаходяться стенди «Епоха козацтва» , на яких намальована карта козацьких січей, Запорозька Січ, козацькі клейноди…., учні виявили не аби яку заінтересованість життям козаків. Під час уроку прийняли участь у силових змаганнях, де з’ясовували хто найсильніший в класі, ними виявилися Кильчик Марин та Козьма Саміра. Також педагог-організатор розповіла учням про найвидатніших гетьманів України та разом з учнями переглядали відео-матеріали «Цікаві факти про козаків», складали пазли, приготовлені членами учнівського самоврядування, на яких зображені українські козаки.
  • Члени учнівського самоврядування разом з соціальним педагогом Севастіян Я.П. оформили інформаційний стенд школи до Дня захисника України;
  •  Соціальним педагогом та класним керівником Гергі В.С. був проведений захід для 4- В класу  «Захисник вчора і сьогодні» під час якого провели бесіду з учнями  про риси характеру справжнього захисника, ознайомили учнів з образами козаків та розфарбовували зображення українських козаків.
  • Вчитель Гойчу Ф.П. на уроці Захисту Вітчизни, організував проведення змагання з військово-прикладних видів спорту між учнями  11 – А кл.
  • Вчителем історії Щука Є.К. були проведені  уроки  історії  на тему: «Українське козацтво»  в 8-А, 8-Б,8-В, 8-Г класах. Учнями були підготовлені   презентації та відеоматеріали  про одяг, побут, розваги, життя козаків, про їхню мужність та відвагу.
  • Бібліотекарі організували виставку «Українські захисники: історія і сьогодення» та  провели   екскурсії до музею школи для учнів 5-х кл., показали учням військову амуніцію  і розказали їм цікаві факти про походження деяких експонатів музею.

 

Заступник директора Телеуця А.В.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 8228 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz