Середа, 08 Тра 2024, 3:00 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Травень » 13 » Заходи до Всесвітнього дня охорони праці провели в Лощинівській школі
3:55 PM
Заходи до Всесвітнього дня охорони праці провели в Лощинівській школі
На виконання листа відділу освіти Ізмаїльської райдержадміністрації від 18.04.2018 року №01-18-25, заходів, звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2018 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні, з метою привернення уваги громадськості до масштабу проблем, зменшення травматизму на виробництві, а також для збереження здорового покоління в навчальному закладі значна увага приділялася виконанню Плану заходів затвердженого наказом по школі №55 від 17.04.2018 року «Про проведення Всесвітнього дня охорони праці». Цього року Міжнародною організацією праці визначено девіз Дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління».
В зв’язку з вищезазначеним в школі з 23 по 27 квітня 2018 року було організовано та проведено протягом тижня різноманітні заходи.
Проведено 23 квітня засідання працівників закладу на якому доведено звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2018 році Дня охорони праці в Україні, ознайомлено працівників з планом заходів, проведено бесіду з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці. Директор провела конференцію на тему «Захищене і здорове покоління». Педагог-організатор Калєва К.С. створила куточок з питань охорони праці.
Слід відзначити роботу класовода 1 класу Парапір Н.В. На високому рівні проведено з вихованцями бесіду-інструктаж на тему «Головне – це охорона праці!». Педагог систематизував і узагальнював конкретні уявлення про працю дорослих, про правила охорони праці, навчав дотримуватися правил безпеки, виховував бережне відношення до свого здоров’я. Було використано ІКТ (перегляд і обговорення мультфільму «Саша і Маша», мінусовки пісень, частівок), інсценування, учні розмальовували тематичні малюнки. В 2 класі Калєва О.І. на класній годині провела бесіду «Залишитися здоровим». Цікаво проведено вікторину «Що треба знати про пожежу» та «Електронебезпека», а також приділялася значна увага шкідливості мобільних телефонів. Тихнєвою Н.П. з вихованцями 3 класу проведено гру «Залишитися здоровим». В 5 класі Костєва С.П. провела урок-подорож до острову скарбів «Здоров’я». Вчитель формував фізично і морально здорових, сильних і всебічно-розвинених школярів, спонукав до активного способу життя, пропагував здоровий спосіб життя без шкідливих звичок, виховував в учнів розуміння здоров’я як пріоритетної цінності в житті, мотивував до активної громадянської життєвої позиції. Першою зупинкою був «Острів мрій», другою – «Звички людини», третьою – «Яскраве сонечко» (цікаво проводиться гра «Одягни слово»), четверта зупинка – «Правила здоров’я». В 6 класі класний керівник Додон З.І. провела виховний захід «Здоров’я людини». Вміло використовується плакат «Здоров’я = активний рух + правильне харчування - куріння – алкоголь», організована робота над виставкою книг, журнальних статей тощо. Класний керівник 7 класу Кіосєва Н.М. провела класну годину «Вибухонебезпечні предмети. Протимінна безпека. Що робити у випадку знаходження вибухового пристрою». Використано ілюстрації по темі. Вироблено алгоритм дій при визові екстреної служби. Калєва К.С. з учнями 8 класу провела тренінг «Здоровий спосіб життя» на якому було створено дружню атмосферу, відпрацьовано навички комунікації та групової роботи, виховувала бажання вести здоровий спосіб життя і почуття відповідальності за своє здоров’я. У 9 класі класний керівник Чербаджі Г.М. провела позакласний захід на тему «Небезпека зеленого змія». Чербаджі Г.М. розширила кругозір учнів про джерела і наслідки алкоголізму, виробляла негативне відношення до алкоголю, виховувала здоровий образ життя. Вміло використовувала презентацію, плакат. За допомогою методу кооперативно-групового навчання провела практичну роботу «Дві крайності», мозковий штурм та рольову гру «Історія друзів, яка пройшла під час дискотеки», тест «Чи зможете ви встояти», тренінг «Прийми мою біль».
Керівником гуртка «Інформаційні технології» організовано перегляд мультфільмів з циклу «Азбука здоров’я» для учнів 1-5 класів та перегляд документального фільму з учнями 5-9 класів «Правда про куріння».
З метою збереження здорового молодого покоління як безцінного потенціалу для майбутнього становлення ефективної і сильної держави та захисту від небезпек медична сестра школи Бартяну В.О. організувала виставку-огляд літератури «Хвороби та профілактика», провела інформаційно - роз’яснювальну роботу та навчання у цьому напрямку.
Психолог школи Ярован Н.О. провела з учнями 8-9 класів годину «Геть паління! Профілактика та зниження наркозалежності серед підлітків» на якому крім бесіди організовано перегляд презентації «Наркозалежності – НІ!».
Вчителями Далаковою В.Ф. та Калюжним М.А. проведено спортивні естафети «Спритні, сильні, дужі».
Вчителем образотворчого мистецтва Тихнєвою Н.П. спільно з педагогом-організатором проведено конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Членами журі відібрано кращі роботи, визначено та нагороджено переможців грамотами.
Завідуючою господарством школи Коваленко Т.П., черговими адміністраторами здійснюється посилений контроль за пропускним режимом в навчальний заклад та на його територію автотранспорту, відвідувачів.
27 квітня 2018 року проведено навчальну евакуацію всіх учасників освітнього процесу під час виникнення умовного землетрусу. Слід зазначити, що в цьому навчальному році різноманітні евакуації проводяться один раз на місяць.
Продовжується здійснюватися контроль за роботою працівників як в денний так і в нічний час.
Директором проведено зустріч із трудовим колективом з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці.
 
Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 592 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz