П`ятниця, 26 Кві 2024, 5:00 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Заходи з профорієнтації проведені для старшокласників Саф"янської школи
5:32 PM
Заходи з профорієнтації проведені для старшокласників Саф"янської школи

Профорієнтаційна робота в Сафянській школі

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. В першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше перед собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Робота і все, що з нею пов'язане, займає більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше — не схибити.

З метою сприяння життєвому самовизначенню молоді, допомоги у працевлаштуванні Ізмаїльським міськрайонним центром зайнятості 27 жовтня 2017 року проведено відкритий захід для учнів 10-11 класів Сафянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Організували виїзд старшокласників практичний психолог школи Бондаренко І.В. та соціальний педагог Степанова Р.І. Фахівець відділу центру зайнятості Степаненко Лариса Василівна розповіла про спектр послуг служби зайнятості, «барометр професій», надала детальну інформацію про персональний сайт, де багато корисної для молоді інформації з профорієнтації: тести, онлайн-курси. Бажаючі у вільний час можуть пройти профорієнтаційне тестування у присутності фахівця служби зайнятості.

Продовжила розповідь про цінність людського життя начальник відділу соціальної роботи Ізмаїльського районного центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді Орлова Алла Василівна. Вона наголосила на необхідності дотримання здорового способу життя. Цікавою й корисною для учнів була інформація «Що слід знати про туберкульоз?», «Профілактика вірусного гепатиту», «Наркотикам – ні!».

Найцікавішою для випускників була пожежна-рятувальна екскурсія, де була презентована професія пожежника. Інспектор Ізмаїльського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області Гошкодер Наталя розповіла про специфіку професій та можливість вступу до вищих навчальних закладів. Інспектор наголосила на необхідності знати правила надання першої медичної допомоги. Пожежник повинен мати міцну психіку та високу стресостійкість.

Школярі мали можливість приміряти захисний одяг пожежників, засоби індивідуального захисту, потримати в руках обладнання, що застосовують при гасінні пожежі. Рятувальники продемонстрували виїзд пожежної машини при надзвичайній ситуації, подачу води й піни з пожежних рукавів.

Проведені заходи сприяли поповненню знань старшокласників з питань профорієнтації та осмисленому вибору професії.

Соціально-психологічна служба Саф’янської СЗШ

 

 

 

 

 

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 608 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz