Четвер, 28 Бер 2024, 3:38 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 29 » Запрошуємо взяти участь у німецько-українському проекті
3:25 PM
Запрошуємо взяти участь у німецько-українському проекті

Назва проекту: Через діалог та мистецтво до кращого майбутнього.Даймо дітям шанс облаштувати світ інакше!

Цільові регіони проекту: міста Ізмаїл, Кілія, Вилкове та Рені, Одеська область.

Заявник: "Дитячий Фонд Німеччина (ChildFund Deutschland e.V.)" - німецька благодійна громадська організація, співпрацює з Україною з 2000 року. Її головне завдання - соціальна допомога дітям з малозабезпечених сімей, дітям з особливими потребами, їх моральна та психологічна підтримка, реабілітація, інтеграція, соціалізація, розвиток та різноманітна підтримка дітей та молоді. Більш 35 років Дитячий фонд Німеччина прикладає зусилля для того, щоби допомогти постраждалим та обділеним дітям у всьому світі, покращити їхнє майбутнє, сприяти їхньому розвитку. З 2014 р. Дитячий фонд Німеччина надає допомогу та підтримку внутрішнім переселенцям та їх дітям, проводить проекти з підтримки громадянського суспільства в Україні у сфері розвитку діалогу, попередження конфліктів та реабілітації.

Партнер проекту: Благодійний Фонд „ Агенція розвитку та інвестицій південного регіону (м. Ізмаїл, Одеська область).

Цільова група проекту: Учні у віці від 14 до років загальноосвітніх шкіл з міст Ізмаїл, Кілія, Вилкове та Рені Одеської області, Україна.

Тривалість проекту: 01 березня 2016 р. до 30 вересня 2016 р.

Мета проекту: сприяти діалогу на тему захисту навколишнього середовища у Дунайському регіоні Одещини; розробити у креативний та інтерактивний спосіб пропозиції щодо вирішення існуючих проблем у навколишньому середовищі, а також налагодити інтерактивний обмін з однолітками з німецького міста Ульм.

Даний проект спрямований проти пасивності громадянського суспільства щодо забруднення українського Дунайського регіону та фокусується на активні екологічно грамотні дії молодих людей за допомогою діалогу і мистецтва як інноваційних та ненасильнецьких методів комунікації. Проект, як складова Дунайської Стратегії ЄС, вносить свою лепту у посилення німецько-української співпраці між молоддю у сфері навколишнього середовища та туризму і сприяє розвитку моделей із захисту навколишнього середовища. Через здобутий досвід та фахові здібності українська молодь зможе звертати увагу суспільства на проблеми навколишнього середовища у Дунайському регіоні України та обмінюватися досвідом з німецькими однолітками.

На першому етапі (1 березня - 29 квітня) будуть проведені 18 інформаційних кампаній у 18 загальноосвітніх школах (Ізмаїл, Кілія, Вилкове та Рені) на тему захист навколишнього середовища та розвиток діалогових навичок за участі представників німецьких організацій з захисту навколишнього середовища або організацій, які проводять проекти по захисту навколишнього середовища наряду зі своєю основною діяльністю. За допомогою інформаційних кампаній будуть проінформовані приблизно 1800 учнів щодо наслідків забруднення навколишнього середовища, захисту навколишнього середовища у німецькому Дунайському регіоні тощо.

 

На другому етапі (1 травня -30 червня) будуть проведені 6 колективних навчальних заходів з фотографії, 7 заходів партисипативного мистецтва та 7 семінарів з  комунікації для учнів 8, 9, 10 та 11 класів  у  18 школах з метою надати молодим людям   інструменти візуалізації існуючих проблем, дозволить розробити свої еко-ідеї та пропозИЦІЇ щодо вирішення проблем навколишнього середовища через мистецтво, фотографію та діалог. Всього в заходах цього етапу проекту приймуть участь 380учнів. За результатами цього етапу будуть створені конкретні продукти з екологічної тематики (фотографії, плакати та виставки).

 

На третьому етапі будуть відібрані 18 учнів на основі їхньої активності під час реалізації проекту для яких буде організована освітня поїздка до м. Ульм (Германія). У німецькому Дунайському регіоні діти познайомляться з проблемами навколишнього середовища цього регіону, розвитком туризму, методами збереження навколишнього середовища, відвідають сміттєпереробні заводи, очисні споруди міста та зустрінуться з однолітками, щоби поспілкуватися на тему навколишнього середовища у Дунайському регіоні.  

 

Поїздка буде тривати 4 дні та складатися з відвідин очисних споруд міста, сміттєпереробного заводу, підприємства з водопостачання, робочої зустрічі з однолітками, двох навчальних заходів, екскурсії по Дунаю та відвідування музею. У вересні 2016 р група з 10 німецьких учнів у супроводі одного вчителя відвідає Дунайський регіон (Вілкове, Кілію, Ізмаїл).  Під час поїздки учасники відвідають будівництво очисних споруд в м. Вілкове, підприємство з водопостачання в м. Кілія, відбудеться робоча зустріч з однолітками, які відвідували Ульм. Для дітей будуть проведені два навчальних заходи, екскурсія по Дунаю. Діти відвідають картинну галерею, музеї. За результатами навчальних заходів будуть розроблені пропозицій щодо вирішення проблем навколишнього середовища в українському Дунайському регіоні.

 

Фінансування проекту здійснюється "Недержавним Федеральним Фондом землі Баден-Вюртемберг

Загальна сума проекту - 59616 євро

 

 
 
 

 Контакти: БФ «Агенція розвитку та інвестицій  південного регіону» вул. Карла Маркса, 53-II, м. Ізмаїл,
Одеська обл., Україна, 68600    агі121@uкг.пеt

 

 

 


Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 680 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz