Четвер, 28 Бер 2024, 4:17 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Червень » 8 » Знайомьтеся з Iзмаiльським юнацько-молодiжним журналом та сайтом "Хвилю тримай"
7:55 PM
Знайомьтеся з Iзмаiльським юнацько-молодiжним журналом та сайтом "Хвилю тримай"

В інформаційному просторі Ізмаїла довгий час залишалося незаповненим місце української дитячо-юнацької та молодіжної преси. Враховуючи, що засоби масової інформації значним чином впливають на формування свідомості юних громадян, у 2006 році при Центрі позашкільної роботи та дитячої творчості був створений Ізмаїльський юнацький журнал „Хвилю тримай” (свідоцтво про державну реєстрацію: серія-ОД № 1196-77-Р).

Журнал має чітко визначену аудиторію читачів – діти, підлітки (учні ЗНЗ) та їх батьки. Отже, виходячи з аудиторії читачів, здійснюється адресне інформування з наступних питань: права дітей, їх безпека, змістовне використання вільного часу, профілактика наркоманії, СНІДу, правопорушень, раціональний вибір життєвого шляху, популяризація здорового способу життя, фізкультури і спорту. Журнал висвітлює шкільне життя учнівських колективів, подає актуальну юнацьку інформацію.

Важливим аспектом діяльності журналу є тематична проблематика статей, репортажів написаних школярами Ізмаїла. Багато фотографій з обличчями фігурантів, виважена конкретика від однолітків, які добре відомі читачеві (працює принцип рівний-рівному).

За короткий час створена мережа корпунктів журналу (у більшості ЗНЗ) сприяє профорієнтаційній діяльності. Вісім юнкорів, що працювали у „Х.Т. ” вже обрали журналістику як подальшу професію – вчаться у профільних вишах.

ІЮЖ „Хвилю тримай” запросив до юнкорівських лав „проблемних” учнів, яких ніяк не залучити до активної позашкільної діяльності (гуртки, секції, громадські доручення), а з журналом вони із задоволенням співпрацюють.

Цікавим видається досвід „Хвилю тримай” у проведенні дитячих змагань з екстремальних видів спорту (для прикладу можна навести змагання з мобітлону: біг, стрільба з пневматичної зброї, віджимання на кількість від землі та міські велокроси, що відбуваються у травні, червні та жовтні), а також здійснення екологічної програми.

Ізмаїльський юнацький журнал „Хвилю тримай” ЦПР та ДТ відзначений дипломом Дитячого фонду ООН UNICEF за ефективну діяльність у запобіганні наркоманії, куріння, хвороб, що передаються статевим шляхом. На І-му і ІІ-му Фестивалях української юнацької преси „Русалка Дністрова” ІЮЖ „Хвилю тримай” отримав перші місця в номінації „Актуальна українська юнацька періодика” (за різнопланове забезпечення самоцінності та безпеки дитинства, орієнтацію на розвиток особистості, формування громадянських цінностей). Шеф-редактор журналу Сарвіров Ігор Генійович, нагороджений Міністерством освіти і науки України званням „Відмінник освіти України” за унікальну презентацію досвіду діяльності дитячого ЗМІ на Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів.

Щороку „Хвилю тримай” видає суперпорадник для дітей, підлітків „Твій вільний час”. У ньому подається докладна інформація про всі структури вільного часу для юні Ізмаїла (позашкільні заклади, установи культури, спорту, туризму, творчі об’єднання, громадські організації), поради для змістовного влаштування дозвілля, телефони та адреси різних установ, які можуть стати у пригоді. „Хвилю тримай” став добрим орієнтиром батькам для кращого розуміння проблем своїх дітей. Анталогію (збірку-підшивку) „Хвилю тримай” можна знайти у всіх бібліотеках міста (в т.ч. і шкільних) у спеціальних папках.

Редакція журналу відповідає кожному, хто  напише, цікаву інформацію надрукує у журналі, а також розмістить на своєму сайті. Приймається будь-яка інформація, яка, на Ваш погляд, буде корисною одноліткам.Пишіть на E-mail: xt-journal@ukr.net

Посилання на сайт "Хвилю тримай" (ХТ)

Категорія: Це цікаво! | Переглядів: 734 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz