Четвер, 25 Кві 2024, 10:09 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Березень » 6 » Звернення Одеського обласного інституту удосконалення вчителів
7:01 PM
Звернення Одеського обласного інституту удосконалення вчителів
Шановна педагогічна громадськість Одещини! Шановні співвітчизники!
        Колектив Одеського обласного інституту удосконалення вчителів звертається до вас, щоб оприлюднити свою позицію в оцінці подій в країні. Ми проти війни.
       Ще тиждень тому виникло багато питань і велись дискусії відносно політичної ситуації в Державі. Тепер це не має  значення. Сьогодні ми, громадяни країни, частину території якої контролюють введені чужоземні війська. Це якщо не юридичний то фактичний початок війни. Війни під приводом, за версією озвученою на останньому засіданні Ради безпеки ООН представником Росії при ООН, захисту росіян, які проживають на території України та на прохання її у минулому президента В.Ф. Януковича. Ми не знаємо, хто його про це просив. Можливо ті, хто піднімають російський триколор на адміністративних будівлях, можливо ті, хто мовчазно одобрює анексію територій нашої Держави. 
        Розв’язана інформаційна війна. Людей в містах Росії виводять на вулицю підтримувати війну, переконуючи в гострій необхідності наведення порядку в чужому домі, а, зрештою, на братовбивства. Це безумство. З якої б сторони не летіла куля, вона попаде в брата. Якими б переможними наслідками не закінчилась війна, вона принесе тільки горе. Розсварить братні народи, спричинить розруху в Україні і Росії. Ми не можемо зупинити це безумство! Але сьогодні кожне сказане нами «ні війні» може скласти фундамент подальшого порозуміння і примирення. Ми ті, хто навчають і виховують тисячі громадян України. Сьогодні ми повинні сказати їм всім – ні війні!
        Ви маєте інтернет ресурси, у вас сотні колег, друзів, рідних в Росії. Якщо у Вас є добра воля і громадська позиція, зверніться до них, поясніть, що ми не кличемо нікого до нашого дому наводити порядок, що ми в змозі без російського спецназу розібратися в ситуації і захистити себе і свої сім’ї, що ми поважаємо російський триколор, але в своєму домі хочемо жити під блакитно-жовтим. Сьогодні нам боляче і страшно за дітей, за нас всіх і Державу. Закликаємо всіх – скажіть в голос – ні війні!
       Колектив Одеського обласного інституту удосконалення вчителів засуджує прояви екстрему, які загрожують територіальній цілісності України та йдуть всупереч бажанню більшості українського народу жити в єдиній соборній Україні. Висловлюємо свою громадянську позицію і закликаємо кожного і всіх разом бути не байдужими до долі України як і до власної. Сьогодні як ніколи кожен з нас має велику силу впливу на своє майбутнє, а тому рішення кожного і наші спільні рішеня мають бути надзвичайно виваженими.
        Ми звертаємось до владних структур різного рівня: маємо великі сподівання на незмінність вибору європейського шляху України і надалі, на суверенітет та цілісність наших кордонів, на єдність цінностей всіх українців. Ми переконані, що вся педагогічна спільнота нашого багатомовного краю стане об’єднуючою силою для становлення громадянського миру, злагоди та процвітання. Закликаємо всіх – скажіть в голос – ні війні!
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1186 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz