Субота, 20 Кві 2024, 1:27 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Квітень » 26 » Звіт про проведення тижня «Дзвони Чорнобиля » у Суворовській ЗОШ
10:09 AM
Звіт про проведення тижня «Дзвони Чорнобиля » у Суворовській ЗОШ

  Кожного року 26 квітня ми перегортаємо сторінку пам’яті Чорнобиля. Дзвонять в наших душах чорнобильські дзвони, нагадуючи про біду, яка ніколи не повинна повторитися.   Минуло багато  рокiв, а чорний день аварії на Чорнобильській АЕС продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто народився пiзнiше. Цей день не минув безслiдно; вiн буде завжди об’єднувати всiх одним спогадом, одним сумом, однiєю надiєю.

З 25 квітня по 29 квітня в школі проходив Тиждень пам'яті «Дзвони Чорнобиля». В рамках тижня  відбулися заходи, приурочені Чорнобильській катастрофі, серед яких – тематичний вечір-зустріч «Відлуння Чорнобильських дзвонів»  (26 квітня  14.10год )для учнів 8-11 класів, на якому учні і гості  прослухали інформацію про Чорнобильську катастрофу та її наслідки, згадали хоробрих і самовідданих пожежників, які сміливо і свідомо йшли на велику небезпеку та  можливу смерть, захищаючи життя мільйонів людей , зустріч з односельцями - ліквідаторами Чорнобильської аварії.

25 квітня  пройшла лінійка з презентацією « Чорнобиль – наша пам'ять і пересторога»,  яку підготували  учні  5 класу під керівництвом класного керівника  Чапкіної  Н.П. Пам'ять про всіх, хто віддав своє життя за долю мільйонів людей, вшанували хвилиною мовчання. Учні у доступній для них формі  розповіли  про звичайні українські містечка Прип'ять та Чорнобиль, які через трагічну подію 1986 року стали відомими на весь світ.  Про страшне екологічне лихо, про 30-кілометрову зону відчуження, про «рудий ліс» дізналися діти і змогли побачити підтвердження цих подій на відеослайдах, що супроводжували захід. Завершили  лінійку акцією «Запали пам'ятну свічку» (на честь вшанування пам'яті загиблих під час ліквідації катастрофи).

            У шкільній  бібліотеці  пройшла демонстрація документальних, художніх відеофільмів на «чорнобильську» тематику «Чорні крила біди», «Дзвони тривоги» та інші , книжкова  виставка-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі»

            Висвітленню чорнобильського лиха, проблем охорони природи, заходів щодо ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС булі  присвячені в класах  екологічні  виховні години  «Мужність і біль Чорнобиля» , «Дзвони Чорнобиля стогоном будять», «Зона відчуження», «Увага! Чорнобиль!»,  «Чорна трагедія на кольоровій землі»,  « Дзвони пам’яті»,  « Таке не повинно повторитися».

Тиждень  «Дзвони Чорнобиля» , участь в якому взяли понад 400 учнів та вчителів, закінчився, але заходи приурочені Чорнобильській трагедії продовжуються.

Директор школи - Кадієвський П.П.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1372 | Додав: RusL@n03 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz