Четвер, 25 Кві 2024, 9:30 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 12 » Звіт про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек в Саф"янській школі
10:28 AM
Звіт про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек в Саф"янській школі

Звіт

про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

На виконання наказу МОНУ від 12.08.2014 № 931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» та листа державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 19.07.2018 «22.1/10-2570, відповідного листа Одеської академії неперервної освіти Одеської обласної ради від 20.07.2018 р.№556 та листа відділу освіти Ізмаїльської РДА від 21.08.2018 р. № 04/01-18/841 в Саф’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 1 по 31 жовтня 2018 р. пройшов місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини.

Було проведено ряд заходів, які значною мірою були присвячені видатному українському педагогу-гуманісту, вченому зі світовим ім’ям В.О. Сухомлинському з нагоди 100-річчя від дня його народження.

Місячник відкрився урочистими зборами «Учитель добра і краси» , на яких були присутні учні школи, вчителі-предметники, класні керівники, адміністрація школи, шкільний бібліотекар, батьки. В святковій обстановці школярі декламували вірші, ознайомилися з творчістю педагога, переглянули кінофільм про життєвий шлях Великого Добротворця.

До цієї знаменної дати в бібліотеці була оформлена тематична виставка книг «Життя та діяльність В.Сухомлинського.

В 3-А та 3-Б класах бібліотекарем Матенко О.Л. була проведена година спілкування «Василь Сухомлинський - дітям» за творами письменника «Чиста криниця». Учні зробили висновок, що всі його оповідання, казки, етюди носили повчальний характер.

Для молодших учнів 2-А та 2-Б класу бібліотекар провела інтелектуальну гру «Казковий калейдоскоп» за казками Сухомлинського. Захід розпочався декламуванням віршу Н.Красоткіної «Життя – це просто дивна казка…». Діти підвели підсумок, що «Казка, казкове слово – це справжній скарб!».

Для наймолодших школярів 1-А та 1-Б класів в бібліотеці пройшла бесіда «Дім, де живуть книги». Діти ознайомилися з жителями книжкових поличок. Бібліотекар запропонувала учням самостійно описати шкільну бібліотеку. Також в бібліотеці був оформлений куточок «Галявина усмішок», де учні школи переглядали та читали усмішки з дитячих газет та журналів.

Згідно плану на І півріччя відбулися бібліотечні уроки: «Різні типи і види книг» (5-А,Б кл.), «Восьме диво світу» (6 кл.), «Початок книгодрукування» (7-А,Б кл.), на яких переглядався відеоматеріал із відповідної тематики.

До тижня прав та тижня громадянсько-патріотичного виховання дитини бібліотекар дібрала книжкові експозиції «Правова енциклопедія школяра» і «Слава козацька живе».

Учні 4-5 класів стали учасниками свята-подорожі в чарівний світ казок Василя Сухомлинського «Серце віддане дітям». В творах відомого педагога переважає доброта, чуйність, працьовитість, любов до тата, мами, Батьківщини. Про це й говорили учні на святі.

Зараз світова педагогічна наука, в тому числі й України, переживає своєрідний пік інтенсивного вивчання й осмислення творчої спадщини В.Сухомлинського - цього великого педагога-гуманіста. З цієї нагоди доречним було проведення читацької конференції «Велетень педагогічної думки» для учнів 10 класу. Кожен виступив з повідомленням, а також звучали гарні вірші на адресу письменника, педагога. Незабутнє враження залишив переглянутий кінофільм про нелегкий педагогічний та життєвий шлях В.Сухомлинського.

Під час місячника була оголошена акція «Подаруй бібліотеці книгу» та конкурс «Я - творча дитина», які зараз тривають.

Завершився місячник підведенням підсумків та відзначенням активних учасників.

Проведені заходи сприяли реалізації задумів В.Сухомлинського: «Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні, найважливіші джерела духовної культури - бібліотеку».

 

 

 

 

 

 

Директор школи: /Н.А.Тарасенко/

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 458 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz