Четвер, 25 Кві 2024, 12:25 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 6 » Звіт про участь Саф’янської школи у місячнику шкільних бібліотек
11:48 AM
Звіт про участь Саф’янської школи у місячнику шкільних бібліотек

фото

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.14р. № 931 та з метою розкриття  потенційних можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу, привернення уваги вчительської, учнівської та батьківської громадськості до проблем шкільної бібліотеки та популяризації читання в Україні, в Саф’янській шкільній бібліотеці з 01.10.14р. по 31.10.14р. пройшли заходи, присвячені Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек.

         Бібліотекар разом із бібліотечним активом розробили план заходів, що був затверджений адміністрацією школи. Слід відзначити активну діяльність членів бібліотечного активу, учениць 8-А класу- Сердюченко Валерії, Порошенко Інни, Волонтир Вероніки, які допомагали в оформленні книжково-ілюстративних виставок, розробці завдань до конкурсів, складанні сценаріїв.

         Для учнів початкових класів були проведені цікаві ігри, вікторини подорожі в світ казок. Особливо запам’яталася екскурсія до бібліотеки учням 1х класів. Знайомство з бібліотекою.

Учні 5х класів стали учасниками бібліотечного уроку «Допитливі всезнайки» в ході якого бібліотекар ознайомила школярів з різними видами довідкової літератури, та пояснила як користуватися нею. Урок видався цікавим.

Виставки

З метою популяризації книжкового фонду в бібліотеці, протягом місяця було організовано ряд книжкових виставок. Вони мали різну тематику, а саме: «Україна - моя Батьківщина», «Т. Г. Шевченко - народний поет», «Українське народознавство», «Представники українського письменства», «Письменники світового значення», «Світ тварин», « Світ рослин»,  «Науково-пізнавальні енциклопедії для дітей», «Сто великих», «Я пізнаю світ», «Довідкова література», «Мистецтво», «Загадки історії». Виставки були розраховані на дітей різних вікових категорій та працівників школи, тому матеріали цих виставок можна використовувати і в роботі вчителям-предметникам і в підготовці до уроку – учням.

         Традиційним стало проведення акції «Подаруй бібліотеці книгу!», яка оголошується 30 вересня на День бібліотек. За цей період бібліотечний фонд поповнився на 26 екземплярів художніх та довідкових видань, та на 47 екземплярів художніх книжок для учнів початкової школи. Акція ще триває.

Бібліотекар разом із бібліотечним активом проводять роботу по збереженню підручників. Так був проведений рейд-перевірка підручників з метою бережливого відношення до навчальної книги. В кожному класі оформлені стенди та створені класні бібліотечні активи. Результати перевірки висвітлюються на дошці оголошень. До учнів, що погано зберігають підручники, приймаються міри та покарання, а учням, що добре поводяться з книгою, виноситься подяка та нагородження.


фото

фото

фото

фото

фото

фото

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 1361 | Додав: andrejjskbkin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz