Четвер, 25 Кві 2024, 7:28 PM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 6 » Про підсумки І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України
1:00 PM
Про підсумки І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

З метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку учнівської молоді району, виховання її в дусі патріотизму та демократичних цінностей, прищеплення навичок науково-дослідницької роботи, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації було проведено І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Велике значення для розвитку дослідницької роботи в школах району має співпраця шкільних НТУ з науковими установами, вищими навчальними закладами. З 2014 року започаткована тісна співпраця з Ізмаїльським державним гуманітарним університетомі І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН проводиться на базі ІДГУ. Цінною та важливою допомогою для учасників конкурсу МАН та їх керівників були консультації і рекомендації викладачів ІДГУ щодо написання дослідницьких робіт. Також викладачі університету приймають активну участь у роботі журі районного конкурсу МАН.

Конкурс було проведено у два етапи:

І (заочний) етап – 21.11.-24.11.2017 р. на базі РМК;

ІІ (очний) етап – 30.11.2017 року на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Була організована робота 5 секцій:

  1. Всесвітня історія, історичне краєзнавство, етнологія, правознавство, філософія, географія .
  2. Мовознавство, українська література, літературна творчість, фольклористика, мистецтвознавство, болгаристика.
  3. Екологія, аграрні науки, охорона довкілля.
  4. Хімія, медицина, ботаніка та зоологія, біологія людини, психологія.
  5. Математика, економіка, інформатика, фізика.

До участі в конкурсі була подана 51 заявка. В очному етапі конкурсу прийняло участь 47 учнів з 12 загальноосвітніх шкіл та 3 НВК: Суворовської, Утконосівської, Кирничанської, Бросківської, Багатянської, Старонекрасівської, Новонекрасівської, Комишівської, Озернянської,Першотравневської, Саф’янської, Кислицької ЗОШ, Кам’янського, Ларжанського та Матроського НВК.

Найбільше робіт на І етап конкурсу представили Кам’янський НВК (7 робіт), Утконосівська ЗОШ (6 робіт), Комишівська ЗОШ(5 робіт) та Матроський НВК (5 робіт). Рішенням журі роботи 20 учнів визнано найкращими. Відповідно до наданої Одеським обласним гуманітарним центром позашкільної освіти та виховання квоти відібрано 31 роботу для участі в ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Найбільше таких в Суворовській ЗОШ та в Кам’янському НВК (по 4 роботи).

В цьому навчальному році до роботи наукових відділень районного етапу МАН були залучені наступні викладачі:

Фізика і астрономія, технічні науки – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри технологічної і професійної освіти та загальнотехнічних дисциплін Драгієва Людмила Василівна.

Математика, комп’ютерні науки – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Івлієва Ольга Михайлівна; викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Дущенко Ольга Сергіївна.

Хімія та біологія – кандидат біологічних наук, доцент кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та фізичної культури Баштовенко Світлана Анатоліївна.

Українська мова – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури Делюсто Марина Сергіївна.

Українська література – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури Соколова Алла Василівна; кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови і літератури Романюк Ілона Валентинівна.

Болгаристика – кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального мовознавства, слов’янських мов та світової літератури Гончар Наталя Миколаївна.

Історія – кандидат історичних наук, доцент кафедри української і всесвітньої історії та культури Гончарова Наталія Олександрівна; кандидат історичних наук, викладач кафедри української і всесвітньої історії та культури Татаринов Іван Євгенович.

Географія – кандидат географічних наук, доцент кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю Тодоров В’ячеслав Іванович.

Відділ освіти Ізмаїльської райдержадміністрації дякує колективуІ змаїльського державного гуманітарного університету за надану допомогу в організації та проведенні І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 658 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0  
1 rusnakinna75   (07 Гру 2017 8:42 AM) [Материал]
wacko

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz