П`ятниця, 19 Кві 2024, 2:28 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 10 » Про участь в обласній школі лідерів "Лідери освітніх змін"
7:03 PM
Про участь в обласній школі лідерів "Лідери освітніх змін"
         Проведення змін завжди підвищує попит на ініціативність, енергійність, лідерство.  В умовах модернізації та реформування освіти  без справжніх лідерів ніяк не обійтись. Лідер підтримує, додає енергії і допомагає іншим у баченні, вирішенні проблем і прийнятті рішень.  Ось чому запрошення прийняти участь в літній школі лідерів «Лідери освітніх змін» ми прийняли із задоволенням, тим паче, що запрошення надійшло від справжніх лідерів, працівників Одеського  інституту удосконалення вчителів, які вже декілька років беруть участь в Міжнародних освітніх проектах і є досвідченими тренерами міжнародного рівня. Ми їхали до тих,  хто навчить і у кого є чому повчитися і саме з такими лідерами ми мали честь спілкуватися протягом всього перебування в літній школі.
         Ми їхали в Одесу, налаштовані на придбання позитивного та корисного досвіду,  нові знайомства та зустрічі. Наші очікування виправдалися на сто двадцять відсотків.  На довершення, наші сподівання в багато разів примножили одеський морський клімат, чудова погода, умови проживання на базі дитячого табору «Знамя» та  чітко спланована програма літньої школи. В програму увійшли не тільки навчальні тренінги, але й культурна і розважальна програми. Залишилося багато вражень та приємних спогадів від відвідування Будинку Вчених, в минулому – маєтку Толстих, де,  завдяки зусиллям обкому профспілок працівників освіти та особистій турботі голови обкому Дубовик Н.О, залишилися в прекрасному стані старовинний інтер’єр, меблі. 
 Навчальні тренінги були дуже корисними та своєчасними. Всі перезнайомилися, поближче друг друга узнали, а спільна справа та співіснування (нажаль не довге) всіх згуртувало та об’єднало. Найважливішим для мене стало спілкування з колегами, обмін досвідом, думками. Привабливою була дружня, неформальна атмосфера, уважне ставлення до нас, як до своїх близьких знайомих  з сторони тренерів, працівників табору, працівників обкому. 
             Письменник Остін Фелпс, автор багатьох афоризмів сказав:  «Великі ідеї приходять тоді, коли світ має потребу в них».  Настав час, коли   потрібні великі ідеї.  І  саме за нами, освітянами,  слово.
 
Копил Ольга, зав. РМК Ізмаїльського р-ну,
 учасник «Літньої школи лідерів» - 2012

 

   

З 20 по 21 серпня, напередодні нового 2012-2013 навчального року нас було запрошено прийняти участь в обласному проекті «Школа лідерства» Учасниками літньої школи стали вчителі Саф'янської школи Георгієва Н.А., Герасимова В.С., директор Комишівської ЗОШ Кокош В.І., методист РМК Мурсалимова І.І., зав.РМК Копил О.О.     Керівники проекту організували роботу на базі табору відпочинку «Знамя»,  під час якої пройшов семінар-тренінг «Лідери освітніх змін. Школа лідерства». Робота «Літньої школи»  проходила під гаслом «Якісні зміни – якісна освіта». 
            Хочеться відмітити теплі партнерські та ділові відносини між учасниками «Літньої школи», продуманість та креативність форм та методів роботи в групах, де розглядалися проблеми оцінювання, самооцінки педагогічної діяльності; питання розбудови нової школи; створення комфортних умов для професійного самовдосконалення освітян.  
            А яка ж «Літня школа» без відпочинку?! Велику вдячність хочеться висловити керівникам проекту за продуману  розважальну програму. Надовго залишиться в пам'яті екскурсія у Будинок Вчених, який розташований у старовинному маєтку графів Толстих з родинними меблями, мармуровими сходами та раритетним  роялем ХVIII сторіччя, звуки якого зачарували всіх присутніх, завдяки випускнику Одеської консерваторії, що виконав музичний твір Л. Бетховена.  В Будинку Вчених відбулася прес-конференція за участю керівника обласного проекту  «Школа лідерства» Л.К. Задорожної та учасників семінару – тренінгу  «Лідери освітніх змін. Школа лідерства».  За рахунок обкому профспілок працівників освіти на чолі з Н.О. Дубовик був організований фуршет, під час якого учасники «Літньої школи лідерів» мали нагоду спілкування та знаходження нових друзів на освітянській ниві.
           Робота   «Літньої школи лідерів» була продумана так, що учасники мали змогу насолодитися останніми  промінцями ласкавого Одеського сонця, а солоні морські хвилі Чорного моря охолоджували палки дебати щодо впровадження нових Державних стандартів в освітній галузі.
           Завдяки керівникам  проекту «Школа лідерства» всі учасники поринули у дружню атмосферу,  згадали роки свого дитинства та юнацтва, коли в останній день роботи «Літної школи» злетіло до гори полум'я «лідерського» багаття …. полум'я нових надій, полум'я нових змін, полум'я нових орієнтирів та сподівань… 
                                                        Мурсалимова Ірина, методист РМК,
                                                        учасник «Літньої школи лідерів» - 2012   

 



 

Переглядів: 1143 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 2
+1   Спам
1 Герасімова Віра   (24 Вер 2012 11:19 PM) [Материал]
Літо - час нових вражень! І саме ці нові враження ми, учасники «Літньої школи «Лідери освітніх змін. Школа лідерів» з Саф’янської школи Ізмаїльського району, отримали на літніх тренінгах Школи лідерів, яка проходила на базі дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Знамя» Одеської обласної організації Профспілки. Ми висловлюємо подяку організаторам «Літньої школи «Лідери освітніх змін. Школа лідерів», якими є управління освіти і науки Одеської облдержадміністрації, Одеський обласний інститут удосконалення вчителів та Одеський обком Профспілки працівників освіти і науки України, та особисто Юрченко Тетяні Валеріївні за надану можливість прийняти участь у роботі цієї школи.
Це дійсно школа для тих, хто вже лідер і для тих, хто хоче ним стати. Ми знаємо багато способів як стати лідером та багато варіантів, яким саме лідером бути. Кожен обирає собі свій шлях – неповторний, та складний. Можливість для лідерів з усієї Одещини спілкуватись та разом робити проекти – додає лідерам досвіду та розширює їх розуміння про лідерство.
В першу чергу, хотілось віддати належне тренерам , які проводили з нами тренінги, вони ділились з нами своїм досвідом, а навзамін одержували наші емоції. Абсолютно кожному спеціалістові вдалося зацікавити аудиторію, кожен зміг донести свою тему до нашої свідомості. Дана інформація була змістовною, цікавою, прийнятною і корисною для кожного, хто бажає виробити у собі риси і навики справжнього лідера.
Літня школа запам’яталася своєю гостинністю, доброзичливістю, душевністю та культурною програмою, яка була дуже насиченою першого ж дня. Це і незабутня екскурсія по Одеському Будинку Вчених, і вечір, який відзначився своєю оригінальністю. Як не згадати піонерське вогнище, яке повернуло нас у дитинство?
Ми одержали не тільки нові знання, а й друзів та заряд енергії на наступний навчальний рік!
Як результат, особисто я ще познайомилась із цілою низкою людей, які хочуть прийняти активну позицію в своєму житті, я познайомилась дійсно із справжніми лідерами, котрі мають великий потенціал і перспективи у власному розвитку. Аудиторія слухачів була найрізноманітнішою – від молодого вчителя – до людей, котрі вже працюють, влаштовані в житті. І різниця у віці нам не перешкоджала, молодші – набирались досвіду і мудрості у старших, старші – креативності та енергійності у молодших.
Мені здається, що поєднання навчання та відпочинку набагато краще, ніж просто звичайний відпочинок сам по собі. Це більше нас розкриває і з'єднує.
Стиль нашої Школи - спільний творчий пошук. І ми завжди відкриті для нових знань, методів і підходів у навчанні й роботі.
Для мене, Школа лідерів – це креативний,творчий, корисний та інформаційно- насиченний проект, котрий розкриває безліч потенціалів та талантів серед її учасників. Моя громадська активність на цьому не зупиниться, я хочу і далі займатись активним життям, бо рух – це життя!
Герасімова Віра Сергіївна

2 ZAVRMK   (25 Вер 2012 9:39 PM) [Материал]
Браво, Віро Сергіївно!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz