П`ятниця, 19 Кві 2024, 3:46 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 1 » Вчителі району прийняли участь у науково-методичному семінарі ІДГУ, присвяченому 85-річчю з дня народження Ліни Костенко
8:36 AM
Вчителі району прийняли участь у науково-методичному семінарі ІДГУ, присвяченому 85-річчю з дня народження Ліни Костенко

В її віршах історія народу,

Його щасливі і тривожні дні.

В рамках відзначення 85-річчя від дня народження української письменниці, Ліни Костенко в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті на кафедрі української мови і літератури факультету української філології та історії відбувся науково-методичний семінар «Є поети для епох».

Відкрила семінар кандидат філологічних наук, доцент, перший проректор Ізмаїльського державного гуманітарного університету Кольцун Наталія Михайлівна. З вітальним словом до учасників НМС звернулися Циганенко Лідія Федорівна, доктор історичних наук, професор, декан факультету української філології та історії ІДГУ та методист з навчальних дисциплін Ізмаїльського районного методичного кабінету відділу освіти Ізмаїльської районної державної адміністрації, спеціаліст вищої категорії Журавель Майя Іванівна.

       Роботу семінару розпочала кандидат філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови та літератури ІДГУ Райбедюк Галина Богданівна, представивши слухачам семінару доповідь «Пасіонарна енергія художнього слова Ліни Костенко».

          Програма семінару складалася з трьох секцій. В роботі секції «Вивчення творчості Ліни Костенко в загальноосвітній школі» під керівництвом Погорєлової Алли Дмитрівни, кандидата філологічних наук, в.о. доцента кафедри української мови та літератури ІДГУ взяли участь: Вітюк Світлана Іванівнаівна, вчитель-методист української мови та літератури, спеціаліст вищої категорії Суворовської ЗОШ І- ІІІ ст. «Духовне багатство – найбільший скарб людини: з досвіду вивчення творчості Ліни Костенко у7 класі»; Георгиця Катерина Миколаївна, вчитель української мови та літератури, спеціаліст І категорії Багатянської ЗОШ І-ІІІ ст. «Формування національної самосвідомості учнів через призму творчості Ліни Костенко: методичний коментар до уроків в 11 класі»; Половнюк Марина Миколаївна, вчитель української мови та літератури, спеціаліст І категорії, заступник директора з навчально-виховної літератури Кам’янського НВК «Формування читацьких компетенцій у процесі вивчення творчості Ліни Костенко: засідання літературного клубу». Виступаючим були вручені сертифікати учасника науково-методичного семінару «Є поети для епох» за підписом ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

      Слухачами семінару стали вчителі української мови і літератури Утконосівського, Озернянського, Новонекрасівського, Лощинівського, Каланчацького, Саф’янського, Старонекрасівського, Бросківського, Кислицького загальноосвітніх навчальних закладів та Ларжанського НВК.

     Підводячи підсумки семінару, кандидат філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови та літератури ІДГУ Райбедюк Галина Богданівна дала високу оцінку представленому практичному досвіду вчителів шкіл району.

Глибоко познайомитися з матеріалами науково-методичного семінару (відеоматеріали, презентації та виступи) ви можете познайомитися в меню сайту районного відділу освіти в розділі "На допомогу вчителям" на сторінці «Вчителям української мови і літератури». (відеоролики будуть викладені поступово, протягом місяця)

 

 

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 671 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ledi-lana12   (01 Кві 2015 5:45 PM) [Материал]
Я б хотіла ознайомитися з матеріалами роботи секції "Вивчення творчості Ліни Костенко в загальноосвітніх школах". Як це можна зробити?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz